laupäev, 2. september 2017

Juicero pani pillid kotti, millal järgneb teine mõttetus Klick & Grow?

Nutimapress Juicero.

Nutimahlapresside tootja Juicero teatas eile, et paneb pillid kotti. Mõttetu mahlapressi ostjatele makstakse raha tagasi, või vähemalt selline lubadus on kodulehel kirjas. Kokku investeeriti sellesse mõttetusse üle 100 miljoni dollari. Kujutate ette, eksole! Loodetavasti polnud see maksumaksja raha.

Aga millal järgneb sellele nutilillepottide tootja Klick & Grow, kuhu Eesti valitsus on sarnaselt kassi-koera feisbukiga EASi kaudu kühveldanud miljoneid maksumaksja raha? Kassi-koera feisbuk läks hingusele ja pole sellest nutipottide tootjast kah ausalt öeldes viimasel ajal enam suurt midagi kuulda olnud. Millalgi pakkusid nad oma tooteid veel poole hinnaga. Aga nagu aru saada, siis ei leidunud ka sellega ostjaid. Aeg oleks sellelgi ettevõttel tunnistada oma mõttetut tegevust ja inimestele vähemalt raha tagastada. Või tahab see lõpetada nagu Cherry, mille kogu Eestile võlgu jäänud omanikud püüavad nüüd ELi elukaugete peaministrite tähelepanu uue mõttetuse - kaugjuhitava mänguautoga, millele on pandud üüratu hind ja mida kutsutakse nutipakirobotiks? Õnneks on Eestis olemas EAS ja jõukas maksumaksja, kes selliseid nuti-mõttetusi heldelt toetab.

EAS võiks tegeleda parem Eesti digi-ID-ga, mis ei tööta ja inimesed ei saa oma asju ajada. See on oluline ka e-residentide jaoks, kes on välismaal suures hädas, kui asi ei tööta.

Kommentaare ei ole: