teisipäev, 31. oktoober 2017

Ühe vigase kiibi pärast pandi ligi miljon inimest tegema tohutut lisatööd. Kas see on mõistlik?

Nagu ma aru saan, siis peavad 800 000 inimest Eestis oma ID-kaarte uuendama, mis võib aega võtta tunde, eriti kui selleks peab politseijaoskonda minema. Ja ka siis on jama, sest kõik teenused ID-kaardiga ei tööta.

Aga see pole veel kõik. Lisaks tuleb uuendamata kaardiga kõik oma digidokumendid arvutis üle käia, et neid saaks uuendatud kaardiga avada.

Kas see pole natuke liiast? Kui selline asi oleks juhtunud mõne ärilise lahendusega, siis seda lahendust enam keegi ei kasutaks.

Ja kõige selle taga on üks vigane kiip, või siis selle vigase kiibiga kaardid.

Võibolla tuleks tagasi pöörduda tavaliste allkirjade ja olulisemate lepingute puhul notarite juurde. Isiku tuvastamiseks saab aga kasutada pankade lahendusi, nagu see toimub mujal Euroopa riikides, näiteks Soomes.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ei ole siin vigase kiibiga midagi pistmist.Tahaks kuulda kiibitootja vastust süüdistusele.Hädakisa ei tulnud ju tarbijalt vaid riigisektorist.Mis tegelikult toimub?Kas 17a valitseja põletab kiiruga jälgi?Kadus ju Ilves 7 tuule poole ,vahetati välja USA saatkond kuhu väidetavalt originaalsed e-hääled läksid selekteerimisele.Nad on ju kõik omavahel seotud, koos ülepärjatud troonipärijaga.

Kõrvalseisjate autasustamine ütles ...

https://sakala.postimees.ee/4299099/president-tunnustas-politseiametit-id-kaardi-turvalisuse-mure-lahendamise-eest?_ga=2.239152128.222357993.1509512886-1266003009.1492323480

Anonüümne ütles ...

Ma nii väga tänan seda kõrgemat jõudu, kes on andnud mulle mõistust ja sisetunnet sellest jamast eemale hoida. Mul ei ole olnud ei id-kaardi lugejat ega muud sellega seonduvat vajadust id-kaardiga allkirjastada. Alati olen valinud pangakaudu autentimise või puhtfüüsilise allkirjastamise. Sellisest suurest jamast olen end säästnud :-)

Anonüümne ütles ...

mingi delfist vilepuhuja https://ostigare.wordpress.com/ räägib probleemist lähemalt

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/id-kaartide-sertifikaatide-uuendamine-ppa-kontorites-ei-toimi-vea-pohjus-on-ebaselge?id=80061572&com=1&reg=0&no=0&s=1