reede, 29. detsember 2017

Kas Eestis on ilutulestikuga liiale mindud?

Ilutulestik.

Kunagi aastaid tagasi, kui poodidesse jõudsid Eestis paugutajad, algas kõikjal tänavatel aastaringselt selline paugutamine, et see tuli ära keelata. Paljud inimesed said sellest kuulmiskahjustusi. Nüüd on sama asi juhtunud ilutulestikega, kus juba novembri keskpaigast käib üks suur ilutulestik, nii taevas on pidevalt valge ja kohati pole hoo ja hoobi vahet ning ei saa aru, mis pidupäev täpselt on. Isegi vaiksel jõululaupäeval lasti rakette nii et tolmas. Tundub, et igaüks soovib teist üle trumbata, mistõttu on ilutulestikud kohati võimsamad kui aastavahetuse oma. Nagu sõda käiks juba detsembri algusest alates. Ma ei kujuta ette, kuidas näiteks koduloomad sellega kohanevad, neid tuleb ilmselt toas kinni hoida. Varem lasti ilutulestikku Eestis ainult aastavahetusel ja sel oli seetõttu oma võlu.

Soomes näiteks tohibki ilutulestikku teha ja rakette lasta vaid teatud ajal aastavahetusel, ülejäänud ajal on see lihtsalt keelatud. Kas Eestis tuleks paugutamine samuti ära keelata? Või tuleb rahu ja vaikust armastavatel inimestel mujale ära kolida?

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Irja aktifotod on asendunud ilutulestiku, toore kala ja hammustatud võileibadega.
Kuhu edasi ?

Anonüümne ütles ...

Meil vaikus juba kolmas päev. Alates ajast mil valla gruppi sel teemal postitus tehti aadressi järgi kõmmutajad kirjas. Ehk saab rahu kuni 31.12 :-)

Anonüümne ütles ...

Tõeliselt käib see paugutamine ja ragistamine juba nädal aega närvidele. Õuekoer kah kardab.
Kas see tõesti on vahva?

Anonüümne ütles ...

Õuekoer? Koer ketis!? Oleks aeg 21. sajandi Euroopasse tulla.

a.

Anonüümne ütles ...

Tehke mis te teete, aga ärge te toidublogijateks küll hakake, need koledad fotod segisongitud arusaamatu ollusega taldrikute peal, mida te siin avaldate, ajavad igaühel söögiisu pealt ära.