teisipäev, 26. detsember 2017

Teise jõulupüha söömaaeg (ei ole tursk!)



Nonii, tunnistage üles, kes mu tursad Maximast ära ostis? Täna neid seal enam igatahes ei olnud. Mitte ühtegi. Alguses olin natuke pettunud, aga siis mõtlesin, et ega mul tegelikult nii väga selle tursa isu ka ei ole. Võib vabalt natuke aega turska mitte süüa.

Seega ostsin kana. Traditsioonilist ahjukana. Inno pani kodus ahju ja võtsin juba esimese taldrikutäie. Peale panin tšillikastet - ikka nii, et üle ujutas. Mulle kohutavalt meeldib tšilli (nagu kõikidele soomlastele) ja kui juba toidule tšillit peale panna, siis ilmtingimata nõnda, et toit upub tšilli sisse. Njämm. Inno lisas kanale veel riisi, tema tšillit ei söö (imelik inimene!). Mina riisist ei hoolinud. Riis tapab tšilli maitse ära ja rikub sellega maitseelamuse.

Magustoiduks oli täna marmelaad. Fazeri omad täpsemalt. Eestlased ei oska üldse marmelaadi teha, ma ei ole näinud ühtki söödavat eesti marmelaadi. Soomlased oskavad seda aga suurepäraselt ja seetõttu söön ma ainult soome marmelaadi. Juulike õgis kahe suupoolega datleid. Roosi eelistas kookospiimasuppi seentega. Oli muidugi ka muud head ja paremat, aga kes viitsib kõike kirja panna? :)

Mõnusat boxing day'd teile! Minu õhtu läheb edasi Hercule Poirot' jõule vaadates. See on samuti iga-aastane traditsioon :).

Pildil jõulukana