teisipäev, 23. jaanuar 2018

Eestis on asutud karmilt kärpima erivajadustega laste teenuseid - kust annaks veel kärpida?



Kuigi Eesti on liitunud erivajadustega inimeste konventsiooniga, mis näeb ette tagada erivajadustega lastele ja nende vanematele kõik tingimused, et nad ei peaks erivajaduse tõttu millestki loobuma. See tähendab eelkõige toetusi erivahenditele ja teenustele, mida aga on hakanud jõhkralt kärpima. Põhjuseks tuuakse asjaolu, et riigil pole raha ja riik ei peagi kõike tegema.

ÕIGE! Riik ei peagi kõike tegema. Igaüks vaadaku ise, kuidas saab, nagu see Eestis oli juba varem erivajadustega laste ja nende vanemate puhul tavaline, sest toetused on NAERUVÄÄRSED.

Aga milleks piirduda siis ainult erivajadustega lastega?! Näiteks miks peaks riik pidama üleval kalleid lasteaedu ja koole? Miks? Igaüks vaadaku ise, kuidas saab. Kui vaja, tuleb ehitada ise kool, eelnevalt välja koolitada lasteaia ja kooli õpetajad. Ikka ise, mitte riigilt mangudes.

Või miks peaks riik ehitama ja hooldama maanteid? Igaüks, kel vaja kuhugi sõita, vaadaku ise, et tee ehitatud ja puhtaks saaks. Miks teised peavad mõnede lõbu kinni maksma? Kui maha sajab lumi, võtku igaüks ise labidas ja kühveldagu auto ees tee puhtaks. Suuremate teede puhul, millest inimese jõud üle ei käi, saab korraldada Jõulutunneli või Kodutunde stiilis korjandusi, osta mõne saha või teehöövli. Aga peaaasi - riik ei pea maksma midagi.

Sama lugu on sõjandusega - milleks riigile sõjavägi. Täiesti mõttetu raha raiskamine. Igaüks, kel elu armas, ostku omale ise relv ja kaitsku oma kodu ja vara. Kui vaja, võib teha korjanduse, et osta mõni miiniheitja või auto. Näiteks Ukrainas ei looda keegi riigi peale enam - kel vaja, neil on oma armeed ja kõik sõjad saavad sõditud. Kui raha pole, saab igaüks teha oma ragulka või vibu - saab venelase vastu küll, kui vaja. Miks peab riik kõike maksma ja tegema!

Otse loomulikult tuleb kaotada kõik vanaduspensionid, sest miks peaks riik vanureid ülal pidama? Seaduse järgi peavad vanainimesi ülal pidama lapsed - kui see põhimõte kehtib Eestis erivajaduste puhul, miks see ei võiks kehtida mujal?! Miks on vaja kulutada igal aastal miljardeid vanaduspensionite peale, kui on olemas lapsed ja muud sugulased?! Samuti arstiabi - miks see peab olema riigi ülalpidamisel?! Kel vaja, koolitagu omale välja arst või ostku arstiabi turult, õppigu end ise arstima või ehitagu haigla - miks, jumala pärast peab riik selle kõigega tegelema?! Ei pea ju!!!

Kui erivajaduste puhul sülitab riik võetud kohustustele, siis miks peaks tegema kulutusi muudes valdkondades?! Või mis?!

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No aga ise te olite ju kõvahäälsed KE pooldajad, kiitsite siin taevani eelmistel riigikogu valimistel. Kõik need kohtumised, kirjutasite mingi raamatugi, kas seda huvipäerast kuskilt osa ka saab (ei mäleta pealkirjagi aga tahaks kohe lugeda mis juttu te seal ajasite :)

Inno ütles ...

Meie põhimõte on toetada opositsiooni, ehk siis nõrgemat poolt. Nüüd on opositsioonis teised, kes toetust vajavad. Kesk ei vaja enam mingit toetust. Raamatut kindlasti saab kusagilt, kui otsida.

Anonüümne ütles ...

https://www.apollo.ee/vaba-uhiskonna-raamat.html

KH ütles ...

Kohalik omavalitsus ei toeta?

Anonüümne ütles ...

Oh, jätke see KE - seda pole enam. Pole karismaatilist juhti, pole midagi. Pööratakse selg kõigile, kui vaja, et ainult valitsus ei kukuks. Muu ei huvita. Ja viimasele: kohaliku omavalitsuse kätte ei või ühiskonna nõrgemaid usaldada. Sellest oli isegi peavoolu meedias juttu.

a.

Anonüümne ütles ...

Miks te jätkuvalt ja naiivselt ootate abi ilmalikult riigilt? See abi, mida teie vajate, seda saab pakkuda vaid tugev kogudus. Oleme oma koguduse kaudu saanud nii riideid, toiduaineid, koolitarbed, kui laste jõulupakid. Looge endale tugivõrgustik ikka hoolivate inimeste juurde.