teisipäev, 30. jaanuar 2018

Eestlased on ühed maailma suurimad töörabajad

Töötatud tundide arv eri riikides, Vikipeedia veebist.

Maailmas on huvitav seaduspära: kõrgema elatustasemega riikides tehakse vähem tööd. Ja madalama elatustasemega riikides rohkem. Eestlased teevad aastas ligi 200 tundi rohkem tööd kui soomlased, see on 25 tööpäeva rohkem, aga palgad on 3 korda madalamad. Saksamaal tehakse lausa 500 tundi vähem tööd aastas, see on 60 tööpäeva, 3 kuud, aga elatustase on Saksamaal kõrgem kui Eestis.

Võimalik, et see ongi Eesti jätkuva vindumise põhjus: inimesed teevad liiga palju tööd. Üldiselt väidetakse, et inimene on efektiivne 5-6 tundi päevas, ülejäänud aeg on niisama molutamine. Euroopas on küllalt tavalised 6-tunnised tööpäevad. Eestlased on üleväsinud, kurnatud ja ei jaksagi tööd teha, eriti mis puudutab vaimset tööd. Seetõttu on paljud inimesed haiged.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oleks siis sellest saaks ka jõukaks, ori rabab nii kuis jaksab, aga rikkus läheb sellele, kes tööd ei tee.

Anonüümne ütles ...

Tabelit vaadates torkas kohe silma, et Kreeka on 3. kohal. Tõsiselt või??? Euroopa Liidu kõige töökam rahvas- kreeklased! :D

Inno ütles ...

Lõuna-Euroopas on tööl natuke teine tähendus. Eesti mõistes on see rohkem looderdamine, suvel kuumaga passitakse lihtsalt niisama.