reede, 5. jaanuar 2018

Kui see (eesti) mees on bitcoini looja ja maailma rikkamaid inimesi, siis olen ma väga häppi

TÜ professori Helger Lipmaa arvamus, väljavõte Postimehe veebist.

Postimees kirjutab, kuidas üks ameeriklane on välja uurinud, et salapärane bitcoini looja, kellele kuulub ligi 13 miljardi euro eest bitcoine, on Tartu mees Helger Lipmaa. Üllatus, eksole! Eesti riigi aastaeelarve on suurusjärgus 10 miljardit eurot.

Postimees samas väidab, et Lipmaa ei saa see olla, sest talle kuulub Tartus „ainult” kolm korterit. Et bitcoini looja peaks olema palju rikkam mees.

Aga mul poleks küll midagi selle vastu, kui just Lipmaa ongi see mees, mis pole üldse võimatu, sest Eestis on seoses ID-asjandusega see teema põhjalikult läbi hekseldatud ja asjatundjaid omajagu. Aga mis Lipmaasse puutub, siis tema vaade Eesti elule-olule on väga terve, ma ütleksin.

Samas muidugi, Lipmaa kartus on õigustatud - ega tema sõnavõtud suurt midagi ei muuda. Need on, kuidas selle kohta öeldaksegi, pärlite loopimine ...

Ilmselt kulub veel mitu inimpõlve, enne kui Eesti hakkab mitte ainult välispidiselt, vaid ka seestpoolt, näiteks, ütleme, Soome moodi olema. Praegu on küll nagu öö ja päev.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Lugu 2012. aastast on hea ja aktuaalne. Rohkem kultuurišokke!

a.