esmaspäev, 26. veebruar 2018

Eestlastele on aastaid udu aetud? Pakirobotid polegi robotid!

Pakirobot tänaval.

Eestlastele on aastaid räägitud mingitest pakirobototest, mis ise pakid kohale toovad. Ja selleks on Eesti rikas maksumaksja jaganud heldelt robotite jaoks miljoneid.

Tegelikult, nagu välja tuleb, polegi tegemist mingite robotite, vaid kaugjuhitavate sõidukitega, millest igaühte juhib inimene. Umbes nagu filmis „Üksinda kodus”, kus poisike kaugjuhitava mänguautoga pahadele tuule alla tegi.

Tuleb välja, et Eesti seaduste järgi ei saagi mingeid roboteid tänavale lasta, vaid iga seadeldist peab juhtima inimene, kes on kohustatud viibima Eestis ja kellel peab olema kehtiv juhiluba.

Niipalju siis robotitest. :(

Ja veel. Tuleb välja, et Eestisse pole jäänud ühtegi edukat startupi. Kõik kolivad minema, absoluutselt kõik. Eestit kasutatakse ära lihtsalt raha saamiseks ja seejärel tehakse sääred. Ja Eesti loll muudkui maksab. Nii nagu on Eesti muutunud muu Euroopa jaoks sünnitusmasinaks, kust kõik need, kel jalad kannavad, minema lähevad.

Noh, jäävad ilmselt siis need pakirobotid. Mis tegelikult polegi robotid. Vuravad isekeskis muretult ringi, sest inimesi enam pole.

8 kommentaari:

E-tapp ütles ...

Et ärikad ja investorid ei kasutaks riiki vaid lühiajalise kasumi saamiseks läbisõiduhoovina, tuleb majanduspoliitika muuta oma maa keskseks.

Paraku pidas eelmine valitsus üliliberaalset poliitikat vahvaks ja otsustajatele kasulikuks. See põhjustab rahva vaesumist, loodusressurside ületarbimist, katteta suurprojekte, lahkuvaid töökäsi, depressiooni...

Anonüümne ütles ...

Meil ju ka tagatoast juhitav robotvalitsus ja robotriigikogu.

Anonüümne ütles ...

https://sputnik-news.ee/economy/20180131/9080259/ameerika-miljardar-hakkab-lihtsameelseid-leegiheitja-abil-karistama.html Vot niimoodi tehakse tõelist uurivat ajakirjandust!

Anonüümne ütles ...

Jah, seda ma mõtlesin, et miks robotitel alati inimene saatjaks on. Paras potjomkinlus.

Anonüümne ütles ...

On see tõesti tõsi? Kust Sa seda võtad, mis siin kirjas? Kui, jah, tegelikult ka on igal sellel junnil saatja kaasas, siis - no ma ei või... See on ju ikka bläkk sajaga.

Inno ütles ...

See on kahjuks tõsi.

Anonüümne ütles ...

on küll igal ratastega pakitünnil saatja kaasas. valju häälega öeldakse, et tegu on alles testperioodiga, aga tegelikult hetkel teisiti ei saakski.
kuigi ausalt öelda oleks päris huvitav teada, kui tulemuslikult need pakirobotid ilma saatjata ka töötaks.

Anonüümne ütles ...

Eelmisel suvel oli üks pakirobot Tü lähedal pargis ilma saatjata päev otsa, kui oleks mõistus peas ja aku laetud, siis oleks koju vudinud, aga näe, seisis teine nagu nurka pandud laps, häbipostis, kõik kõndisid mööda.