esmaspäev, 26. märts 2018

Hoiatus: Balti riikidel pole põhjust kõigega kohe kaasa joosta

Väljavõte Delfi veebist.

Balti riikidel on kombeks kevadel heinamaale lastud vasika kombel kõigele järgi joosta: USA kutsus Iraaki sõdima, joosti kohe järgi, nüüd liputas Inglismaa saba seoses mürgitamisega, samuti Balti riigid kohe järel.

Nagu Iraagi puhul tuli välja hiljem, mindi sinna sõdima täiesti alusetult. Inglismaa peaminister Tony Blair, kes samuti USA-ga kaasa jooksis on Inglismaal selle tõttu paaria seisuses. Baltimaades pole keegi valeotsuste järgi jooksmise tõttu vastutust võtnud ja seda pole kummalisel kombel nõutudki. Ilmselt on valuläved rahvastel nii erinevad - Baltimaades andestatakse juhtidele ka suuremad eksimused, eriti kui need puudutavad USA-d, kes aitab piirkonnas julgeolekut tagada.

Aga nüüd Inglismaa mürgitamise puhul - kas on vaja võtta ette karmid meetmed Venemaa suhtes kui mürgitamistest on möödas nii vähe aega, et seda pole jõutud siiani analüüsida. Huvitaval kombel oli süüdlane suhtkoht kohe teada - Putin ja Venemaa. Võib aru saada Inglismaa motiividest - et inimeste tähelepanu eemale juhtida Brexitist ja kõigest sellega seonduvast, aga miks peaks sellega kaasa jooksma teised riigid nagu Baltimaad? Kas Inglismaa on ähvardanud, et viib oma väeosad muidu Baltimaadest välja, või mis?

Kuidagi nagu naljakas olukorras, kus inglased on ääri-veeri mõista andnud, et nemad sõja korral oma nahka Baltimaade eest turule ei tooks. Ainus Baltimaade julgeoleku garant on ikkagi USA. Ja mis Inglismaasse veel puutub, siis on see riik otsustanud EList välja astuda selleks, et vähem toetada ELi uusi riike, kaasa arvatud Baltimaid. Praegu käib Inglismaal äge kampaania kõigi Ida-Euroopa rahvaste vastu. Kas selle kõige taustal on vaja inglastele pugeda?!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

hah las see kõlupeade eesti hävitab ennast pealegi. ilmselt on tegu loodusliku valiku ühe võimaliku avaldumisvormiga. mis parata.