esmaspäev, 26. märts 2018

Kas EL pole siis enam õigusriik?


Euroopa Liiduga on midagi tõsiselt lahti. Kõigepealt löödi nuga selga Kataloonia rahva enesemääramisele. Nüüd saadetakse välja Vene diplomaadid pelgalt oletuste põhjal.

Inglismaa on vana õigusriikluse kants. Sama väidetakse Euroopa Liidu kohta. Millegipärast aga piirduti Salisbury mürgitamise juhtumis kiirotsusega, ilma mingit põhjalikumat uurimist ega kohtumenetlust läbi viimata. Jääb mulje, nagu oleks olnud süüdlane juba ette teada.

Tegemist on väga ohtliku mänguga, kuhu on kaasa tõmmatud väike Eesti. Ma kardan, et eestlased ja Eesti juhid ei suuda kõige toimuvaga enam kaasas käia ega sellest aru saada, tehakse lihtsalt seda, mida kusagilt poolt ette öeldakse.

Olukorras, kus suured riigid on aru kaotanud ja elatakse välja oma suuri egosid, on just väikeste roll neid mõistusele kutsuda. Või mis?!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Suursaadik Petrov läks Loll-Mikseri kabinetti: "Suitsut on? Peksa tahap? Annap suitsut siia!" Svennike ei saanud naljast aru ja saatis mingi polkovniku selle peale riigist välja. Nagu see midagi muudaks- tiblasid on meil jätkuvalt sadades tuhandetes.

Anonüümne ütles ...

Ohtlik otsus on see tõesti, mks see Eesti igale poole end vahele surub. Väga rumal poliitika, pisikesel krantsil suurematega kaasa haukuda, iga asi enda asjaks teha.

Anonüümne ütles ...

samas.... http://m.epl.delfi.ee/article.php?id=81562273

Mitte-ekstaasis ütles ...

Päris head põhjendused, eriti rahapesijalt Luxemburgilt:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/ulevaade-millised-euroliidu-riigid-keeldusid-vene-diplomaatide-valjasaatmisest-ja-miks?id=81569097