pühapäev, 4. märts 2018

Sotsiaalkindlustusameti soovitus: "Las laps pissib vähem!"

Hiljuti avalikustati siis uuring, et Eesti puuetega laste olukord on ikka väga kehv. Lisan siis juurde ühe anekdootliku loo, mis oleks lõbus, kui see poleks juhtunud päriselt.

Nimelt küsis üks ema nagu minagi sotsiaalkindlustusametilt oma sügava puudega lapsele kahe mähkme asemel päevas neli mähet, põhjendades seda sellega, et lapsel on muidu ebamugav olla. Loogiline, ka beebi vajab päevas rohkem kui kaht mähet, ja sügava puudega lapsed on enam-vähem kõik beebi tasemel.

Nii. Ja mis Eesti Vabariigi sotsiaalkindlustusamet emale vastas? Eesti Vabariigi sotsiaalkindlustusamet vastas emale, et „las laps pissib vähem.” Ja et kaasaegsed mähkmed on nii hea imavusega, et kannatavad välja ka isegi kuni neli pissimiskorda.

:D

No ma naersin seda lugedes ikka päris pikalt. Läbi pisarate. Vaat siis, kuhu me oleme jõudnud oma Eestiga. Et las puudega lapsed pissivad vähem. Riiklikul tasemel antud soovitus!

Ja mis mähkmete imavusse puutub, siis no minu kogemuse põhjal kannatavad nad välja ÜHE pissimiskorra. Vastasel korral tekib siuke väike paunake, kust hakkab pissi põrandale nirisema. Sorri sellise too much info eest, aga no see on meie elu, armsad kaaskodanikud. Ja elu ei saa häneneda, elust tuleb rääkida.

Selline see meie Eesti siis. Meie saja-aastane Eesti. Pissige vähem! :D

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kerstil ental vist mähkmeid vaja - ega muidu siis sellist kokkuhoidu tehta.
No ja libestit ju ka ?

Irja ütles ...

Ženjal ka ilmselt. Lähevad näiteks koos Jürkaga Lätti alkoreisile ja kui end täis kaanivad, siis ei pea koduteel peatust tegema. Mähkmed on omast käest!

Anonüümne ütles ...

See on juba mõnda aega nii.

Kui ma hooldasin oma sügava puudega voodihaiget isa, siis anti kah 60 täiskasvanute mähet kuus soodushinnaga, kuid tegelikult läks neid oma 90-100 . Ülejäänud ostsin siis tavahinnaga juurde sealtsamast ITAK-ist. Soodushinnaga 30 mähkme pakk oli vist 9.60, tavahinnaga 15.90 . Tuli maksta kuus 6 eurot rohkem, ega see nüüd väga suur kulu kah polnud. Ma võtsin seda asja niiviisi, et hea, et kaks pakkigi soodsamalt sai,hea et kõiki mähkmeid ei tulnud täishinnaga osta.Mina arvestasin nii, et sain kuus 12 eurot kokkuhoidu, mitte 6 eurot tünga. Ja meeleolu oli hoopis parem.

Ei maksa enda närve niisuguste asjade pärast ilmaasjata rikkuda.