laupäev, 24. märts 2018

Veel üks valdkond, kus Eestis on TOP 5 seas Euroopas: laste alkoholi tarvitamine

Purju jäänute osakaal 13-aastaste ja nooremate laste seas, spirits.eu veebist.

Kuigi Eesti pole vaatamata suurele nahast välja punnitamisele jõudnud Euroopas 5 rikkama hulka ja pole ka näha silmapiiril, et see kunagi juhtuks, siis on üks valdkond, kus Eestis on selle punnitamise tulemusel jõudnud Euroopas etteotsa: alkoholi tarvitamine laste hulgas. Eesti on auväärsel 2. kohal Leedu järel ja enne Bulgaariat.

Leedu, Eesti  ja Bulgaaria on need maad, kus lapsevanemad on sunnitud perel elu sees hoidmiseks töötama välismaal. Lapsed on sageli omapäi ja tarvitavad alkoholi. Neis riikides on kõige kõrgem ka laste enesetappude arv. Lapsed on õnnetud, sest ei saa olla koos oma vanematega.

See on ka Eestis üks põhilisi vähese õnnetunde põhjuseid: pered on lahus. Inimese muudab õnnelikuks lähedastega koos veedetud aeg ja näiteks Põhjamaades on seda aega inimestel kõige rohkem, mistõttu on Põhjamaad maailmas kõige õnnelikumad. Eesti lapsed aga joovad, kuna vanemad käivad Soomes tööl, et Soome emad ja isad saaksid olla koos oma lastega. Kes aga mõtleb ja hoolitseb Eesti laste eest? Aus vastus: mitte keegi.

Riigi peamine ülesanne on teha võimalikult paljud kodanikud õnnelikuks, see on pakkuda oma kodumaal tasuvat tööd, piisavalt toitu ja peavarju. Eestis kahjuks pole selle ülesandega eriti hakkama saadud. Ja asi läheb kahjuks ajaga üha hullemaks, mistõttu lapsi sünnib üha vähem, üha rohkem inimesi lahkub Eestist ja Eestisse veetakse sisse üha rohkem immigrante.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

eesti depressioonivab(a)ri(i)k (tm) teeb võimalikult paljud kodanikud õnnetuks. ilmselt on see kellelegi kasulik. aga kellele?