laupäev, 7. aprill 2018

Kas Mart Laar mürgitati ka ära?

Mart Laar ja Sergei Skripal - kas saatusekaalased?

Viimasel ajal on palju juttu olnud keemia- ja bioloogilistest relvadest ehk nn novitšokkidest, mida on raske avastada ja tuvastada. Mis ei jäta eriti jälgi, mille tagajärjel saab inimene terviserikke ja jääb mulje, et sai infarkti või insuldi.

Nüüd on küsimus, kas Mart Laar mürgitati ka ära. Päris tõsiselt.

Ta oli enne tervisest pakatav, ok, ülekaaluline ja tarvitas alkoholi, aga ei teinud suitsu ja paistis suht kõbus, igal juhul mitte surija moodi.

Isegi Savisaar kahtlustas, et ta ära mürgitati, kuigi lihasööja bakteri sai ta ilmselt Taimaalt kaasa ja seal mürgitas ta tõenäoliselt end ise, siis Mart Laari tabas terviserike kodusel Tallinna tänaval.

Inglismaal on hakatud uurima ülekaranud Vene luurajate ja oligarhide salapäraseid surmasid, järsku oleks mõttekas uurida ka Laari terviserikke asjaolusid. Mis ikkagi tekitas selle raskekujulise insuldi? Kas see võis olla mingi närvimürk, mis jättis mulje insuldist?

Ukraina ekspresident Viktor Juštšenko mürgitati näiteks ära. Ühe õhtusöögi käigus. Laar oli enne atakki samuti väljas ühel koosviibimisel.

Lihtsalt saelline hüpotees.

1 kommentaar:

Isa Brown ütles ...

Laari hüpoteesi puhul jääb küsitavaks rahastus ja motiiv?
Nende kavalate närvimürkide kasutamine eeldab finantsvõimekust, mis oleks kättesaadav vaid eliidile. Mart kuulus aga ise eliiti ja rikkurid olid temaga väga rahul.