laupäev, 7. aprill 2018

Miks on Eestis palju üksikvanemaid? Sest väga palju lapsi sünnib väljaspool abielu!

Väljaspool abielu sündinud laste osakaal 1964 ja 2014. Allikas: World Economic Forum.

Eestis hädaldatakse, et on palju üksikvanemaid. Selles süüdistatakse põhiliselt mehi ja väidetakse, et nad on laste suhtes ükskõiksed. Aga nagu näitavad numbrid, on Eesti maailma tipus väljaspool abielu sündinud laste poolest. Üle poole lastest sünnib Eestis väljaspool abielu. Millest johtuvalt on täiesti arusaadav, miks on palju üksikvanemaid.

Selle asemel, et kõigis pattudes mehi süüdistada, peaks sekkuma riik ja toetama neid lapsi. Sest paljud neist lastest oleksid jäänud sündimata, kui eesmärk oleks lapsi saada ainult abielus. Tänu sellele, et paljud naised on valmis sünnitama väljaspool abielu sünnivad Eestis needki lapsed, kes sünnivad.

Kui riigile on lapsed olulised, nagu räägitakse, siis peab riik neist hoolima. Seni pole seda tehtud ja vastutust on veeretatud nii emadele kui isadele. Lapsetoetused on Eestis naeruväärsed. Tegelikkuses peab riik võtma vastutuse ja hoolitsuse, muidu ei sünni Eestis varsti enam ühtegi last.

Ja isade kottimisega on mindud selgelt liiale. Tuleb jätta meelde, et nad on kõigele vaatamata ikkagi isad. Kui riik neid kotib, siis piiratakse eelkõige nende võimet olla isa. Isade kaudu kotitakse lapsi. Paljud ilma isata kasvanud lapsed on aga probleemlapsed, kellest saavad elu lõpuni ülalpeetavad.

Kommentaare ei ole: