kolmapäev, 4. aprill 2018

Vaktsiinitootjatel on õigus: nad on inimesi ette hoiatanud, et laps võib saada ajukahjustuse!

Väljavõte cdc.gov veebist.

Vaktsineerimisega seoses on aeg-ajalt süüdistatud vaktsiinide tootjaid. Tegelikkuses pole nemad muidugi milleski süüdi, sest nad on kõiki hoiatanud. Vaktsiinidel on kõrvamõjud ja need on kõik ilusti kirjas. Näiteks kolmikvaktsiini MMR (leetrid, mumps, punetised) puhul on toodud välja, et võivad tekkida kuulmise kaotus, krambid, kooma, teadvuse kaotus ja närvikahjustus. Seda vaktsiini seostatakse autismi tekkega, aga inimesi on hoiatatud!

Küsimus taandub lõpuks sellele, kes võtab vastutuse nende juhtude eest, kui tekivad komplikatsioonid. Eestis näiteks ei võta keegi mingit vastutust ja see on nii lastele kui nende vanematele justkui karistus. Sellises olukorras on muidugi päris julm muuta vaktsineerimine kohustuslikuks.

Eestis näiteks võib raske ja sügava puudega lapse vanem arvestada 60 mähkme ja 80 euroga kuus, mis on muidugi sulaselge narrimine. Riik on asunud puudega laste abivahendeid kärpima, mille taustal on jutud kohustuslikust vaktsineerimisest eriti küünilised.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis siis teie arvates oleks vaktsineerimise alternatiiv?

Inno ütles ...

Neile lastele ja vanematele, kes saavad vaktsineerimise tagajärjel kahjustuse, peaks olema loodud korralik tugisüsteem. Kõigi erivajadustega laste eest tuleks hoolitseda, siis juletakse ka rohkem lapsi saada.