pühapäev, 22. juuli 2018

Narkosõltuvus ja radikaalne feminism - esisots Gea Kangilaski case study

Radikaalsel feminismil on seos narkosõltuvusega, väljavõte reddit.com veebist.

Irja siin õigustas Tartu linnavolikogu liikme ja sotside fraktsiooni juhi Gea Kangilaski narko-teemat, öeldes, et igal naisel on õigus ka narkot panna, kui tahab. Ses suhtes on Irjal õigus.

Aga nagu paljud asja pole ka see teema nii lihtne nagu pealtnäha paistab. Nagu selgub, on feminismi diskursus väga tihedalt seotud narko-teemaga. Nimelt, nagu kirjutab üks naine reddit.comi portaalis, pakuvad mehed naistele narkootikume selleks, et saavutada naiste üle kontrolli ja naistega manipuleerida. Narkosõltuvuses naisi on ka seksuaalselt kergem ära kasutada - seetõttu ärritab seda naist feministide jutt selle kohta, et naistel on õigus oma keha müüa: tegelikult võivad need naised olla meeste poolt manipuleeritud, läbi narkootikumide. Jutt õigusest keha müüa on lihtsalt ettekääne, et narkot saada.

Ehk siis võib Kangilaski olla manipuleeritav meeste poolt ja tema jutt naisõiguslusest, sealhulgas õigusest narkot panna pole eriti tõsiseltvõetav.

Redditis pakutakse lahenduseks, et radikaalne feminist peaks narkost võimalikult kaugele hoidma ja seda võib soovitada ka esisots Gea Kangilaskile.

Kommentaare ei ole: