teisipäev, 24. juuli 2018

Oligarhide sõda

Kogu maailma, nii USA-d, Venemaad, Ukrainat jne juhivad oligarhid. USA president on parasjagu oligarh. Ja ka Ukraina president on oligarh. Käib üks suur äri ja diilitamine, kus kasutatakse etturitena rahvast.

Omavaheliseks arveteõiendamiseks Ukrainas kasutatakse samuti rahvast, seal ragistavad omavahel mõjuvõimu pärast Ukraina ja Venemaa oligarhid. Sõda käib selle nimel, et paremaid tingimusi välja kaubelda, selle eest surevad ja kannatavad sajad ja tuhanded inimesed. Rahva selja taga diilitatakse ja aetakse varandust kokku, rahva raha eest.

Kuigi räägitakse, et sõdades võitjaid pole, on ometi neid, kes selle pealt teenivad. Nafta hinda on aastakümneid reguleeritud läbi konfliktide Lähis-Idas, mis on üks maailma naftarikkaimaid piirkondi. Jumal tänatud, et Eestis või mujal Läänemere piirkonnas pole strateegilisi maavarasid, eksole! Küll aga on naftat

Miljonid inimesed surevad, peavad oma kodukohast sõja tõttu lahkuma, värisevad sõja ees, kui oligarhid omavahel arveid õiendavad. Olukorras, kus oligarhidel on endal terved armeed nagu Ukrainas, on sõjad osa tänapäevasest äritegevusest.

Kas keegi usub, et oligarhid kunagi omavahel ära päriselt lepivad, et üks tunnistab teise üleolekut? Nalja teete, eksole! Seetõttu ei lõpe ka sõjad.

Kaasaja sõdade eesliin pole kahjuks mitte sõjaväelased, nagu varem, vaid naised ja lapsed.

Kommentaare ei ole: