neljapäev, 5. juuli 2018

Põhjus, miks sakslased tahavad kõik sisse lasta

Kaader seriaalist Tannbach, väljavõte zdf.de veebist.

Euroopas ei mõisteta sakslasi, sest keegi ei tea, mida nad mõtlevad. Sakslasi on viimased aastakümned kujutatud põhiliselt kui natse, kes juute tuhandete kaupa ahju ajavad, aga millised nad tegelikult on, seda teavad vähesed.

Soome TV1 pealt jookseb praegu seriaali Tannbach 2. hooaeg, mis jutustab elust Saksamaal peale sõda, aastal 1960. Ja seal on hästi näha, mida sakslased pidid tegelikult peale sõda üle elama. Kus aedadega eraldati lähedased inimesed, pered teineteisest. Nii nagu praegu ehitatakse Euroopasse aedu. Selleks, et inimesi teineteisest eraldada. Võib arvata, et sakslastel tõusevad selle peale ihukarvad püsti. Neil on väga raske sellega leppida. See on põhjus, miks sakslased on nõus kõik vastu võtma ja seisavad aedade vastu.

Ülejäänud Euroopa aga, keda nii ei ahistatud peale sõda, tahab nüüd just hakata aedu ehitama, nii nagu see toimus sõjajärgsel Saksamaal. Kuhu see lõpuks välja viib, eks seda tuleb küsida sakslastelt - aiaehituse spetsialistidelt. Täna igatahes Saksamaal mingeid aedu pole ja ilmselt niipea ka ei tule. Selles võib üsna kindel olla.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Või et sakslased ehitasid aedu ?!

Vene okupandid ehitasid okastraataiad Ida- ja Lääne-Saksamaa vahele,et idasakslased ei saaks kommunismi palava päikse käest Läände põgeneda.
See oli aed,mis hoidis põliselanikud oma lõhestatud kodumaal vangis.

Nüüd ehitatakse aedu,et pabulaste hordid ei pääseks põliselenike arvel kõiki tasuta elu mõnusid nautima.

Ühel juhul ehitas vägivaldne võim aia,et inimesed ei saaks selle võimu alt põgeneda.

Teisel juhul ehitatakse aed,et kutsumata külalised ei pääseks inimeste koju sisse. Mis on iga koduomaniku õigus ja lausa kohus .

Haritud inimene peaks suutma nendel vahet teha