laupäev, 21. juuli 2018

Ühiskonna suurim oht - tohutu salatsemine

Miks mulle meeldib #Metoo ja kõik muu taoline - sest inimesed on hakanud rääkima. Lõpuks on suu lahti tehtud ja lõpetatud aastakümneid kestnud salatsemine. Kõiksugu kuritegusid hoiti lihtsalt vaka all.

See on väga positiivne, et inimesed on hakanud rääkima, sest seni on salatsemine olnud üleüldine. Mehed ei räägi asjadest oma naistele ja naised hoiavad asju saladuses meeste eest, lapsed ei räägi ausalt asjadest oma vanematele ja vanematel on saladused laste ees. Kõik see võimaldab tohutut manipuleerimist, võimaldab inimesi ära kasutada ja ahistada, seda kõige kõrgemal tasemel. Ja sellest saavad väga paljud inimesed haiget.

Kohviku eesmärk on algusest peale olnud absoluutne avalikustamine. Rääkida asjadest ausalt ja avameelselt. Selle eest on saadud piki päid ja jalgu, aga #Metoo aktivistid said ka algul sõimata, ent jää on hakanud liikuma.

Mis aga kummaline, siiani leidub inimesi, kes väidavad, et kunagi on Kohvikus kellegi kohta midagi kirjutatud ja seetõttu ei kõlba Kohvik kuhugi. Aga kui küsima hakata, kelle kohta ja mida, siis on vaikus. Ütlejad ei julge isegi oma isikut avalikustada. Jällegi, kellele selline salatsemine on kasulik? Aus vastus: mitte kellelegi. Kui kõik räägiksid ausalt nagu asjad on oleks maailma palju parem koht elamiseks. Jääksid ära sellised stseenid, kus üks inimene sõidab teise autoga surnuks. Kui naist kägistati ja isegi võibolla vägistati, miks ta siis vait oli? Miks ta sellest kõva häälega kõigile ei pasundanud? Oleks ühiskond saanud kohe toda ahistajat hakata kasvatama ja teda poleks olnud vaja ära tappa. Lapse isa oleks olnud siiani elus ja saanud rääkida oma loo, miks ta siis oma naist, laste ema peksis.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kohvik. Kes on see ahvist debiilik KÄGU perefoorumis? misvärk? misvärk seal perekoolis on, et enamus foorumi postitajaid on kasutajanimega 'Kägu'. mõtsin et äkki siis sisselogimata, aga seal ei saagi postitada kui pole registreeritud.