pühapäev, 19. august 2018

Eestis on võimatu lastega poes käia. Lapsevanemad teavad, miks...


Ma tunnistan ausalt, et ootan pikisilmi Lidli tulekut Eestisse. Sest seal pole esimene asi, mida poodi sisse astudes kohtad mitte mänguasjad, vaid roheline kaup - puu- ja juurviljad, salatid ja muu. Ühesünaga, Lidl müüb tervist.

Nii on see ka mujal Euroopas. Näiteks Portugalis polnud lastega kunagi poes probleeme, enamikus poodides, sest kõige ees oli kohe roheline kaup. Nii on see ka Eestis mini-Rimides, nendes, mis Säästukatest ringi tehti, ilmselt seetõttu, et seal polegi mänguasju valikus. Aga mujal kahjuks on igal pool mänguasjad kõige ees.

Mini-Rimis võiks ju käia, aga seal on valik ääretult pisike. Et mitte öelda olematu. Ainult pakitud kaup. Pole värsket liha ega kala.

Variant on veel A1000, kus õnneks on mänguasjad nii odavad, 3-5 euro piires, mille kannatab välja. Aga ülejäänud poodides nagu Selverid, Maximad, Rimid, Maksimarketid algavad mängiasjade hinnad 5 eurost ja lõppevad 15 euro juures. See tähendab kõige väiksemaid mänguasju. Ehk Hiinas toodetud rämpsu, mis Portugalis maksab poodides 1-3 eurot. Eestis on samad asjad 5-15 eurot.

Ja siis te küsite, miks Eestis lapsi ei sünni. Põhjused on enamasti pisiasjades.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Sellise hiina rämpsu ostmisega ongi targem mitte kiirustada, sest see sodi pole isegi 1 eurot väärt, üldse pole vaja hiina majandust toetada.