kolmapäev, 3. oktoober 2018

Eesti karm reaalsus: väljaspool Tallinna teenused puuduvad

Väljavõte Maxima veebist.

Viimasel ajal räägitakse Eestis palju teenustest. Sellest, kuidas haldusreform toob teenused väiksematesse kohtadesse - mis on loomulikult suur vale, aga see on eraldi teema.

OK, aga räägime teenustest. Kuigi Eesti on imepisike maa, ühest otsast teise kõigest paarsada kilomeetrit, siis tegelikkuses on lõhe Tallinna ja muude kohtade vahe üüratu. Väljaspool Tallinna teenused puuduvad.

Ma ei hakka rääkima siin mobiilsidest, mis väljaspool Tallinna on praktiliselt olematu, kui Tartu ja Pärnu kesklinnad välja arvata. Sõitsin just paar päeva tagasi Tartust Tallinna ja vahepeal mobiililevi puudus. Ma mõtlen siin mitte kõnesid, vaid andmesidet, mis on kaasajal üha olulisem. Andmeside töötab korralikult ainult Tallinnas, see on juba vana tõde.

Aga võtame veel esmavajalikke teenuseid. Näiteks kauplused. Vaatasin just, et Maxima pakub kaupade kojutoomise teenust. Super! Aga siis läksin registreerima ja voila! - selgus, et seda teenust pakutakse ainult Tallinnas ja selle ümbruses. Isegi Tartus ja Pärnus mitte. Ehk siis Maxima jaoks pole ülejäänud Eestit olemaski.

Ja loomulikult pole Maxima ainus selline ettevõte, mille jaoks tähendab Eesti Tallinna. See on nii paljude teiste firmadega. Näiteks Hesburger toob samuti toitu koju - aga see on hea, kui oled kodus haige - aga seda ainult Tallinnas.

Ma ei hakka siin nimetama ettevõtteid, millel on esindused ainult Tallinnas, neid on sadu, et mitte öelda tuhandeid. Ehk siis väljaspool elu sisuliselt puudub. Isegi Eesti Energia, õigemini selle tütarfirma Elering pakub korralikku elektrit ainult Tallinnas. Proovi sa mujal omale koju korralikku voolu saada! Või siis kiire internet - jällegi ainult tallinlaste pärusmaa.

Ja siis räägitakse mingist haldusreformist ja teenustest. Kuulge, magage õige välja!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

netimarket.ee vähemalt pärnusse toob, kuid ei saa tellida liha, külmutatud tooteid, puuvilju.

Anonüümne ütles ...

Vaadake lisaks omniva lehte nad võrgu korrastuse nime all sulgevad postkontoreid ja postipunkte mõnest kohast on sularahaautomaat üle 50km kaugusel, bussiliiklusest ei hakka rääkimagi, mõnda kohta buss ei käigi iga päev linna saad tagasi mitte kõmbi 10km bussi peale

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Eestile annab tiivad :
1)Tasuta elekter : elektritsaabtasuta.blogspot.com
2) Tasuta arstiabi :
Janika Veski pakutava imeravimi MMS-i olemuseks tegelikult on ravi aluselise vee ja aluseliste toitainete abil,kohalike metsaandide abil.
3) Majade ehitamine ilma pangalaenuta talgute abil :
www.juured.ee
www.savimaja.ee
4) Transport poolmuidu :
http://m.stins.biz/auto/
5) Tasuta toasoojus : http://m.stins.biz/auto/

6) Eesti oma raha ,vaata otsingust Eesti Veksel ja Seto Kroon.
7) Maa harimine ilma raskete traktoriteta sest need tapavad toidu kvaliteedi ja inimeste tervise. Nende asemel kasutada elektrilisi vintse,Lembit Merila elektritraktorit,roboteid a la www.farmbot.io
8) Erapangad tuleb sulgeda ja moodustada riigipank. Riigipanka tuleb valida inimesi valimiste abil.
Rahaloome peab kuuluma rahvale aga mitte anonyymsetele isikutele.
Praegu on rahaloome kuritegelik sest pankadel pole rahale tagatist.
Kuna Eesti Pank esindab Euroopa Keskpanga huve siis ta tuleb likvideerida.
Tuleb annulleerida isikud kes erastasid vabaduse ja rahalaenamise.
Rahvas peab saama otsustada raha laenamist ja loomist.