kolmapäev, 3. oktoober 2018

Mis mees on Jüri Ratas?



Päriselt ka. Mida me teame Eesti Vabariigi peaministrist Jüri Rattast? Peale selle, et ta natuke aega tagasi isaks sai. Aga mis on sel tema isaks saamisel pistmist Eesti inimestega? Mitte miskit. Selle fakti teadmine ei paranda kuidagi Eesti inimeste elu ega anna meile infot selle kohta, mis mees Ratas on.

Kui ma vaatan, kuidas CNN ja teised Ameerika telekanalid päevast päeva Trumpi iga viimast kui liigutust kajastavad ja kritiseerivad, võttes luubi alla kõik tema laused, siis tekib küsimus, miks Eesti ajakirjandus meie valitsuse juhti sedasi poputavad. Ja oleks siis, et poleks, millest kirjutada, mida kritiseerida ja luubi alla võtta. Kasvõi see video, kus Ratas Riigikogu infotunnis ära pööras ja naljakasid nägusid tegema hakkas. Oleks sama asi juhtunud Trumpiga, oleks CNNi Anderson Cooper oma saatesse psühhiaatri kohale kutsunud ja analüüsinud üksipulgi, kas presidendi vaimse tervisega on ikka kõik korras. Meil paneb aga peaminister kõigi nähes hullu ja ajakirjanikud noogutavad mõistvalt kaasa. Et juhtub ikka ja hirnu herneks! Aga mis, kui Ratas ongi suure vastutusekoorma all, mida ta kanda ei suuda, segi läinud? Sellisel juhul juhib riiki üks segane peaminister. Olukorras, kus Venemaa meid igast suunast ründab, ähvardab ja piirab. Võtab kõhedaks. Mõelge, kui Soome peaminister Juha Sipilä oleks samamoodi nägu väänutanud, kas soome rahvas oleks siis ainult kukalt kratsinud ja naerda pugistanud. Kahtlen väga. Soomes muidugi ei pandakski sellist ebastabiilset inimest peaministriks. Eestis sai see võimalikuks - kuna Savisaar oli endale lojaalsed lakeid nimekirja tippu upitanud ja need tõmbasid siis soodsa võimaluse avanedes oma poliitilisel isal tooli tagumiku alt ära ja tegid IRLi ja sotsidega diili. Ja Eesti sai endale hullu peaministri.

Kui Ratta tegemisi ajakirjandus praktiliselt üldse ei kajasta ega arvusta, siis opositsiooni kuuluvat EKRE esimeest Mart Helmet jälgitakse nagu Ameerika ajakirjandus jälgib presidend Donald Trumpi. Mart Helme oleks kui Eesti mitteametlik peaminister, kelle iga puuksatus on luubi all. Ainult et sel peaministril pole võimu ja olukord on seetõttu absurdne.

Aga ikkagi - miks siis Ratta tegemisi ei kajastata, miks teda üldse ei kritiseerita? Miks treitakse ninnunännu lugusid sellest, kuidas ta isaks sai (mil pole mitte mingit pistmist Eesti rahva elu parandamisega). Ma tean vastust! Vastus peitub Inno eelmises loos, kus ta kirjutas, kuidas Eesti ajalehtede peatoimetajad truualamlikult peaministri juures lantšil käivad. Vennikesed peavad seda nii suureks privileegiks, et ei täi pärast härra peaministri kohta ühtki paha sõna kirjutada. Kelle lauas sööd, selle laulu laulad! Mart Helme võib samasugusele kohtlemisele loota alles siis, kui ta ise peaministriks saab ning härrastele peatoimetajatele šampanjat ja kaaviari serveerib. Siis ei kuule enam ühtki sõna EKRE natsluse või muude pahategude kohta. Siis on natslus all right! Eesti ajakirjandus on alati opositsiooni kukil olnud ning valitsust siidikinnastega paitanud. See oli nõnda Reformierakonna ajal ning on samamoodi nüüd, Keskerakonna ajal.

Ja see ei muutu kunagi. Vähemasti seni, kuni ajalehtede peatoimetajad peavad privileegi peaministri juures lantšil käia ausast ning sõltumatust ajakirjandusest tähtsamaks.

1 kommentaar:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Eestile annab tiivad :
1)Tasuta elekter : elektritsaabtasuta.blogspot.com
2) Tasuta arstiabi :
Janika Veski pakutava imeravimi MMS-i olemuseks tegelikult on ravi aluselise vee ja aluseliste toitainete abil,kohalike metsaandide abil.
3) Majade ehitamine ilma pangalaenuta talgute abil :
www.juured.ee
www.savimaja.ee
4) Transport poolmuidu :
http://m.stins.biz/auto/
5) Tasuta toasoojus : http://m.stins.biz/auto/

6) Eesti oma raha ,vaata otsingust Eesti Veksel ja Seto Kroon.
7) Maa harimine ilma raskete traktoriteta sest need tapavad toidu kvaliteedi ja inimeste tervise. Nende asemel kasutada elektrilisi vintse,Lembit Merila elektritraktorit,roboteid a la www.farmbot.io
8) Erapangad tuleb sulgeda ja moodustada riigipank. Riigipanka tuleb valida inimesi valimiste abil.
Rahaloome peab kuuluma rahvale aga mitte anonyymsetele isikutele.
Praegu on rahaloome kuritegelik sest pankadel pole rahale tagatist.
Kuna Eesti Pank esindab Euroopa Keskpanga huve siis ta tuleb likvideerida.
Tuleb annulleerida isikud kes erastasid vabaduse ja rahalaenamise.
Rahvas peab saama otsustada raha laenamist ja loomist.