neljapäev, 4. oktoober 2018

Väikse Martini elu rikkus ära Tallinna linnavalitsus, lastekaitsjad pandi tanki


Viimases ETV saates „Suud puhtaks” juhtis saatejuht Urmas Vaino tähelepanu õigele asjale - nimelt sellele, et kogu jama sai alguse sellest, et Martin koos emaga linna korterist välja visati. Sellest hakkas hargnema sündmuste jada, mis tõi kaasa selle, et Martin pidi terve aasta veetma turvakodus.

Kahju oli ainult sellest, et telesaates räägiti sellest alles saate lõpus. Mistõttu ei tulnud hästi välja, et kõige selle jama  eest vastutab Tallinna keskerakondlik linnavalitsus, eriti aga abilinnapea Tõnis Mölder.

Ilus oleks olnud, et Mölder oleks võtnud poliitilise vastutuse ja tagasi astunud. Või kui tema ei astunud, siis oleks pidanud tagasi astuma linnapea Taavi Aas. Aga nad mõlemad on närused argpüksid ning selle asemel, et võtta vastutus, pandi tanki lastekaitsjad. Kasutati ära asjaolu, et lastekaitsjad end ise kaitsta ei saa. Sunniti lastekaitsjaid rikkuma tööeeskirju, millega aga lastekaitsjad polnud nõus ja seetõttu lahkusid ametist. Mölder, kes oleks pidanud oma töötajaid, lastekaitsjaid, lisaks veel naisterahvaid kaitsma, asus neid maha tegema. Kas niimoodi käitub üks mees?!

Eestis, ja eriti Tallinnas on probleemiks inimeste väljatõstmine sotsiaalkorteritest tänavale. Mis on häbiväärne, seda eriti olukorras, kus Soomes vastupidi - aidatakse inimesi tänavalt korteritesse.

Kui Martin koos emaga tänavale tõsteti, ei jäänud lastekaitsel muud üle, kui paigutada laps turvakodusse, sest laps tänaval olla ei saa. On täiesti loogiline, et last ei saanud panna vägivaldse kuritegeliku taustaga perekonda, ükskõik kui ilus ja kristlik see pere ka paistaks.

Nii nagu telesaates, nii ka päriselus oleks pidanud linnavalitsus kaitsma lastekaitsjaid, austama nende tööd. Aga närune Tallinna linnavalitsus eesotsas Taavi Aasa ja Tõnis Mölderiga seda ei teinud - nad ei suutnud tunnistada oma viga. Seetõttu asuti mõjutama lastekaitset, samuti mõjutati ajakirjandust. Ja nüüd, kus Savisaar on läinud, usub ajakirjandus kõike, mis tuleb Taavi Aasa ja Tõnis Mölderi suust. Arvates, et see on puhas kuld.

Mis oleks pidanud tegema? Aga oleks pidanud tunnistama viga, andma Martinile ja emale korter tagasi ning abistama ja nõustama neid, et nad saaks koos jätkata.

Antud juhtumi puhul on täiesti mängust välja jäetud väikse Martini ema, kes vajab kõige rohkem abi ja kaitset, aga kellest käiakse mööda nagu kassid palavast pudrust. Miks ei taha linnavalitsus tegeleda Martini emaga? Miks tõsteti naine koos väikse lapsega tänavale? Need on valusad küsimused, millele pole siiani vastust. Mis on aga antud asjas kõige olulisem.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Eestil on pseudoeliiti kaitsmas e-tankid.
Võimas !