laupäev, 17. november 2018

Üllatus, üllatus! Kohus on nüüd Keskerakonna kontrolli all



Eile tuli siis uudis, et Harju maakohus mõistis Postimehe väljaandjalt ASilt Eesti Meedia ja Postimehe ajakirjanikelt Risto Berendsonilt ning Joosep Värgilt ettevõtja Margo Tomingasele välja valuraha, kuna leht avaldas tema kohta valeandmeid. Eesti Meedia peab välja käristama 3000 eurtsi ning Berendson ja Värk kumbki 500 eurtsi ning ühtlasi peavad kõik kolm kambajõmmi tasuma Sarapuu väimehe menetluskulud 3637, 2 eurtsi.

Pidin seda uudist ikka mitu korda üle lugema, enne kui uskusin. Kontrollisin, kas on 1. aprill. Ei olnud. Näpistasin end, et veenduda, kas ei näe und. Ei näinud. No mida imet? Kui Reform võimul oli, siis ilmus Keskerakonna ja tema sabarakkude kohta igasugust infot, aga mitte keegi ei kõssanudki. Kui kesikud kohtusse kaebasid, siis selle üle ainult naerdi. 

Ja nüüd? Kohus ei mõista valuraha välja mitte ainult ajalehelt, vaid ka AJAKIRJANIKELT. Ja seda Keskerakonna juhtiva tegelase Kersti Sarapuu väimehele! 

Vaata aga vaata, kus ajad on muutunud! Enne tantsis Eesti Vabariigi kohus Reformierakonna pilli järgi, nüüd siis Keskerakonna pilli järgi.

Mida see õnnetu Postimees siis valesti tegi? Kirjutas, et Sarapuu väimees olevat korraldanud ühe bordelliärika kautsjoni tasumise. Kohus võttis aga siis asja juurde tolle bordelliärika Tanel Aaviku kriminaalasja toimikust kautsjoni tasumise maksekorralduse ja sellest selgus, et kautsjoni tasusid hoopis Tomingasega mitte seotud juriidilised isikud.

Okei. Aga ega „korraldamine” tähenda ainult seda, et ise maksis. Tomingas võis anda tasumise käsu või teha selleks ettepaneku.

Mul on tegelikult väga kahju, et Postimees seda otsust edasi ei kaeba. Sest Harju maakohus on ikkagi ainult esimese astme kohus ning väga paljud esimese astme kohtu otsused tühistatakse teise astme kohtus Ringkonnakohtus. Ausalt öeldes ei näe ma sel muud põhjust kui see, et Postimehe omanik, ärimees Margus Linnamäe tahab Sarapuude peaministri parteisse kuuluvale poliitperekonnale mett moka peale määrida. Tomingase ämmamamma Kersti Sarapuu on ju veel Riigikogu liige ka. Ja ohverdas seetõttu oma ajakirjanikud. 

Aga jah - kohus on nüüd Keskerakonna kontrolli all, nii et hoidke piip ja prillid, kes te edaspidi kesikute kohta halba sõna kavatsete poetada! :D Reformierakondlikust kohtust on saanud keskerakondlik kohus. Pärast nii lolli otsust on raske midagi muud uskuda. 

Aga ikkagi - kes oleks võinud seda uskuda? 

Ülal Riigikogu liige Kersti Sarapuu, Postimehe loos kajastatud ärimehe Margo Tomingase kesikust ämmamamma, kes pani kohtu oma pilli järgi tantsima. Kujutis Wikipediast.

Inno kommentaar:

Margus Linnamäe põhiäri on ravimiäri ja et seda mitte kahjustada, toodi ohvriks Postimees ja selle ajakirjanikud.

Kommentaare ei ole: