laupäev, 29. detsember 2018

Prantsusmaal toimuv meenutab NLiidu lagunemist


Miks NLiit lagunes? Õige, juhtkonna arrogantsuse tõttu. Sama on kordumas praegu Euroopa Liidus, eriti Prantsusmaal, kus võimu on võtnud tehnokraadid, kes rahvast ei kuula.

Kui Eesti oli NLiidu lagunemise puhul üks eestvedajaid, kes soovis muutusi, siis Euroopa Liidus on Eesti üks konservatiivsemaid, umbes nagu NLiidus oli Usbekimaa. Kes lahkub siis, kui liit päriselt kokku kukub.

Eesti ja eestlased pole veel aru saanud, et nende elu on sitt just seesinatse Euroopa Liidu pärast. Euroopa Liit on tegelikult tühi kest, nii nagu oli oma eksisteerimise lõpus ka NLiit. Üks suur kolhoos, kuhu on riigid kokku aetud, poolvägisi, ja mille juhtkond on elu- ja rahvakauge, ainult enda kasu peal väljas.

Siiani pole selget põhjendust, mispärast peaks Eestile olema kasulik Euroopa Liit? Eesti on kaotanud kolmandiku oma rahvastikust, sündide arv on madalam kui sõdade ajal, iive negatiivne, taas on alanud massiline immigratsioon. Nüüd peetakse venelasi ja ukrainlasi millegipärast õnnistuseks, kuigi veel paarkümmend aastat tagasi neid siunati. Miks see nii on? Sest kõik teavad, et murjanid, keda muidu sisse toodaks, ja kes pomme panevad ning kõrisid lõikavad, on veel hullemad.

Eesti rahvas rahvana on praegu viimase paarisaja aasta kõige kehvemas seisus. Kui vaadata Norrat ja Šveitsi, kes õitsevad, ja kes pole Euroopa Liidus, siis pole mingit argumenti, miks Eesti peab seal olema. Ja see pole ju argument, et kui Eesti pole Euroopa Liidus, siis tõmmatakse Euraasia Liitu. See on jutt lihtsameelsetele. Eesti on NATO liige ja sellest piisab täiesti. Euroopa Liit on toonud kaasa ainult probleemid. Pealegi ei täida Euroopa Liidu riigid oma kohustusi NATO ees, mistõttu on eesti rahvas sunnitud ka nende osa kinni maksma.

Praegu on olukord muidugi selline, et Euroopa Liidu lagunemist soovib terve maailm, nii nagu kunagi sooviti igal pool maailmas peale Kuuba NLiidu lagunemist. Euroopa Liidu lagunemist tahab Venemaa, tahab USA, tahab Hiina. Isegi Suurbritannia, Eesti vana ja truu liitlane tahab seda, muidu ei toimuks Brexitit. Seejuures tuleb ilma leppeta Brexit, mis tähendab, et Euroopa Liit jääb korraga ligi 40 miljardi euro võrra vaesemaks. Kust see raha tuleb, kes selle kinni maksab? Jälle eesti rahvas? Nii nagu aitasid eestlased maksta kinni kreeklaste 1000 euro suuruseid pensione.

Eestile tuleb selle ägiseva kolossi - Euroopa Liidu lagunemine igati kasuks, nii nagu oli Eestile kasulik NLiidu lagunemine. Pärast NLiidu lagunemist pääses majandus ja kogu elu justkui paisu tagant valla. Väikeriigid marginaliseeruvad suures liidus, nad tallatakse jalge alla, neist sõidetakse üle. Kas pole nii või? Vaielge palun vastu!

Kommentaare ei ole: