laupäev, 23. märts 2019

Siin on juba täitsa suvi!



Tere siis jälle :) Kes on koti sees elanud ja ei tea, siis tulime sel kevadel jälle Euroopa reisile, ainult et seekord valisime teise marsruudi :) Kui eelmisel aastal sõitsime Portugali marsruudil Läti-Leedu-Poola-Saksamaa-Prantsusmaa-Hispaania, siis seekord jätsime Saksa vahele ja suunasime autonina hoopis Ungari poole. Inno tahtis Orbanimaad näha :D Ja pärast seda sõitsime edasi Horvaatiasse, kuna me mõlema ammune unistus on olnud Horvaatias ära käia. Kõigepealt olime kaks päeva Zagrebis ja nüüd juba kolmandat päeva Aadria mere ääres Rijekas. Siia saabus nimelt soojalaine - kaks päeva on olnud 21 kraadi ja homme läheb veel soojemaks :)

Kuna üheks tuleku põhjuseks oli ka minu talvel väga kehvaks läinud tervis, siis jälgin siin iga päev põnevusega, kas mu tervis ka kuidagi paremaks on läinud. Siiamaani on olnud põhjust rõõmustada. Kadunud on mind Eestis kumbutanud allergiline astma ja sellest astmast tekkinud väike palavik. Liigesevalud on samuti praktiliselt ära kadunud, ainult jalad veel natuke valutavad sest Zagrebi kuuekilomeetrisest marssimisest :D Aga täna on juba parem, sai juba täitsa hästi kõndida.

Suulaest on ära kadunud valus vistrik ja üks lõhenenud suunurk on ära paranenud, teine paraneb ka kohe. Eestis oli jube valus süüa nende lõhenenud suunurkadega. Köha on nüüd täiesti kadunud, samuti on läinud kurguvalu. Hääl ei ole enam kähe. Külmavärinaid ei ole, aga need ilmselt läksid koos palavikuga. Uni on parem. Väsimust ei ole enam, jaksan juba Juuli käru mäest üles lükata. Ja ise trepist üles minna. Pea ei valuta. Ilmselt on neid väiksemaid hädasid, mis kadund, veel, aga kõik ei tule meelde :D Ainult kõrv veel veidi sahiseb, aga loodan sellest ka lahti saada. Homme tuleb jälle 21 kraadi ja ligunen päikeses nii palju kui saan.

Siin on see päike mitte ainult soe, vaid paistab ka terve päeva. Saate aru, TERVE PÄEVA. Vara hommikust kuni kella kuueni õhtul. Mitte kordagi ei kao ära! Ei lähe pilve taha. Eestis oli sageli sedasi, et mõtlesime - päike paistab, lähme välja! Aga selle aja peale, kui Juuli riidesse saime (kõik vatid-vammused talle selga venitatud), oli päike kadund ja puhus juba vile tuul. Ei olnud võimalik võita niimoodi ja sageli vajusime jälle ohates diivanile. Ja seda 15 kraadi, mil Juulil enam mütsi-kindaid-saapaid vaja pole, ei tule vist niipea, ah? Ma vaatan, et täna on teil seal kümme kraadi ja sajab ning nädala pärast jälle 10 kraadi ja pilves. Masendav. Vabandust, ma ei taha tuju ära rikkuda, aga mul läks sel talvel tõesti tervis nii kehvaks, et mõtlesin, et ma suren ära. Nüüd hakkan jälle elule ärkama :)

Teine asi, mis mulle siin meeldib, on see, et saab hästi - ja odavalt - süüa. Täna käisime jälle eile avastatud meretoidurestoranis Konoba Maretina ja võtsime kaks eelrooga, kaks põhirooga. Kaheksajala salat, kalasupp ning kaks risottot - Innole mereandidega, mulle krevettidega. Üsna pea sai selgeks, et oleks võinud ka ühe kahepeale võtta, sest teist portsu me lihtsalt ei jaksand ära süüa. Isegi Roosi abiga mitte :D Lasime siis selle teise portsu koju kaasa pakkida. Hinnad umbes poole odavamad kui Eestis - supp 2 eurot (Võrus 4) ja põhiroog 5-10 eurot (Võrus saad viie euro eest ainult ühe pisikese salati). Miks, miks, miks? tahaks küsida. MIKS on Eestis restoranid ja üldse toidukaubad nii kallid? Aga noh, et mitte hulluks minna, siis on ilmselt mõistlikum mitte küsida :D Vähemalt saab iga soovija Horvaatiasse reisida, sest öömajad ja restoranid ei ole siin üldse kallid.

Kuna päikeselise ilmaga palju süüa ei taha, siis oleme kõik juba natuke alla võtnud, meie ja lapsed ka :) Ei ole enam nii totsud kui Eestis :D Ostsin endale eile Lidlist valge kleidi, mis veel eile selga ei läinud, aga täna hommikul juba läks :D Täna ostsin teise veel, sest kui kleit meeldib, tuleb see ilmtingimata kohe ära osta. Ma ükskord Portugalist Natura poest ei ostnud ja küll ma siis kirusin, kui see pärast ära ostetud oli.

Juuli on siin ülihesa tujus ja ainult naerab. Öösel magab hästi ja jääb paremini tudule kui kodus. Eks temalegi on päike hästi mõjunud pärast viie kuu pikkust kodus istumist :D Roosi on üliõnnelik, et saab jälle kleite kanda ja mänguväljakul hullata. Ja muidugi uute mänguasjade üle :D Meil reisidel selline poliitika, et iga päev saab ühe uue mänguasja. Õnneks on siin mänguasjad odavad :D

Homme siis naudime veel siinset päikesepaistet ja esmaspäeval kimame Itaalia poole. Sealt edasi Pranstsusmaa, Hispaania ja... PORTUGAL! Jeeeee! Nii ootan. Veel ei tea, kuhu täpselt suundume, aga otsustasime, et vaatame ilma järgi. Tahaks ju ka Portot näha, aga kui seal on ikka liiga külm, siis läheme jälle Lissaboni. Innol ju 17. aprillil sünnipäev ja tema suur unistus on seda Portugalis pidada. Ja et oleks soe, vähemalt 20 kraadi :D

Homseni!

Ülemisel pildil mina koos lastega oma uues valges kleidis, siin Inno ja Roosi risottot söömas:

Kommentaare ei ole: