laupäev, 30. märts 2019

Tülitsemisest ja karjumisest (Kangilaski osas saabus selgus)

Kirjutasin mõni aeg tagasi, et otsustasime siiski enda ja Kangilaski kohtuvaidluses mitte edasi kaevata. No mida sa kaebad, kui päike paistab ja ümberringi on naeratavad näod, eks ole? :D Ei ole tahtmist. Ja kui veel loed uudiseid sellest, kuidas Eestis kõik korraga üksteise kõri kallal, siis mõtled, et protesteerid selle vastu ega tülitse vähemalt ise. Kuna Gea oli ajakirjanikele kinnitanud, et tema enda kasuks langetatud otsusega väga rahul, siis arvasin, et otsus on jõustunud ning saatsin Geale kirja, kus pärisin, kas ta soovib veel mõne lause või koguni teksti eemaldamist. Kohtuotsuse järgi tulnuks maha võtta ainult kolm lauset, aga mul põhimõtteliselt polnud vahet - oleksin võinud kasvõi kõik maha võtta. Igaks juhuks küsisin, sest ju ei tea, võib-olla teine arvab, et tal on neist teistest tekstidest valimiskampaanias kasu. Et ei tahagi, et maha võetaks :D

No igatahes järgnes selle peale vaikus, kuigi messenger näitas, et Gea on mu kirja näinud. Ma siis mõtlesin, et ootan veel. Täna tšekkisin üle mitme päeva oma meili ja ohohooo - hoopis Gea on otsuse edasi kaevanud, kuna ei ole ikka otsusega rahul :D Nii et otsus EI OLE jõustunud ja vaidlus läheb edasi. Küll mitte meie tahtel, aga ikka.

No hüva, ega mul sellegi vastu midagi ole. Gea on lõivu ka ise ilusti ära maksnud, meil jääb üle vaid oma vastuväited kirja panna. 21 päeva on aega. Eks ma teen selle millalgi aprilli lõpus ära.

Mõnele inimesele ikka kohe meeldib tülitseda, aga las ta siis tülitseb pealegi. Mingis mõttes iseloomustab see suur soov tülitseda, tüli norida ka tervet Eesti ühiskonda. Siit on see eriti selgesti näha. Karjutakse, teine teisel pool silda, aga mitte keegi ei kuula. Ja mitte keegi ei ole nõus silla keskele tulema, et teist paremini kuulda. Karjuvad liberaalid ja karjuvad konservatiivid, karjuvad feministid ja karjuvad šovinistid, karjuvad kõik läbisegi. Aga miks nad karjuvad? Kas nad isegi teavad! Ilmselt on hinges valu, sest siis inimene tavaliselt karjub, kui tal hinges valu on.

Ma loodan, et ei ole veel hilja. Et ikka leidub neid, kes ei taha karjuda ja kes karjujaid kuulama oskavad panna.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hoian teile jätkuvalt pöialt. Gea ei saanud Riigikokku (õnneks) aga ikka peab edasi protsessima. Mis krt häda neil sotsidel on pidid ju olema sallivad ja heatahtlikud.

Irja ütles ...

Aitäh :) Mõni kohe peab tülitsema, sinna ei ole midagi parata :D