esmaspäev, 13. mai 2019

Hüvasti, kohtutäiturid!


„Uhke on olla võlgu. Olgu, uhke võib-olla mitte, aga uhke on välja mõelda skeem, kuidas vältida võlgade tasumist,” räägib Postimehes kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja kantsler Kristi Hunt.

Kohtutäiturid kiunuvad. Aga ei ole olnud alatumaid inimesi kui Eesti kohtutäiturid - nägin seda Võrumaa Teatajas reporteritööd tehes mitmeid kordi oma silmaga.

Kuidas igasugune inimlikkus heideti silmagi pilgutamata kõrvale ja võlgadesse sattunud inimestelt võeti külma kõhuga ära nende viimane raha. Söögiraha. Kuidas meeleheitele viidud pereisad ja pereemad olid sunnitud leiutama „skeeme”, et oma väikestele lastele süüa osta. 

Oma julmuse poolest on Eesti kohtutäiturid võrreldavad hävituspataljoniga. Oma küünilisuse poolest KGBga ning oma alatuse poolest NKVDga. 

Ja nüüd nende julmade, küüniliste ja alatute inimeste juhil veel jultumust inimesi nende ellu jäämiseks vajalike skeemide leiutamise pärast osatada? Mõnel inimesel ei ole ikka üldse südametunnistust.

Soovin nii pikka aega lihtsaid inimesi karistamatult ja NKVD järjekindlusega jälitanud kohtutäituritele kiiret kadu. Mitte keegi ei tunne teile kaasa.

Pildil moodsa, õnneks nüüd juba likvideerimisele kuuluva NKVD juhtivtöötaja Kristi Hunt. 

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

KGB ja NKVD tegid ausalt oma tööd. See, et nad mõne jaoks valeks pooleks on osutunud, pole nende süü. Ei ole kuulnud, et NKVD või KGB oleks inimesi rahast lagedaks teinud või kodu ära võtnud

Anonüümne ütles ...

Ei, nad lad lasid lihtsalt ette jäänud inimesed maha:))

Anonüümne ütles ...

Blogipidajad on oma kommenteerijaid väärt. Aga no see kodanik kommentaator 12.48 suudab vist isegi siinsetele blogipidajatele silmad ette teha. Ei teagi nüüd kohe, mida Irjakese issikesel, vanal vabadusvõitlejal, oleks kodanik 12.48-ga öelda olnud KGB ja NKVD ausa töö kohta...

Anonüümne ütles ...

Kui tead mõnda juhtumit, kus KGB töötaja on oma volitusi kuritarvitanud, too faktid lagedale. Aga kas Eesti separatistid kohtlesid oma vaenlasi siidikinnastes? Ei - andsid tina kui vastaline ette trehvas.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas 12:48 kommentaari autor on seesama lumehelbeke, kes ka 21:01 kommentaari kirjutas?
Samas, äkki on tegemist ikka kellegi naljaga, sest ei saa ju olla, et keegi PÄRISELT nii arvab