reede, 3. mai 2019

Juulike Portugalis mänguväljakul lustimas



Juulike oli täna Castelo de Vide'i mänguväljakul nii nunnukas, et võimatu on seda pilti teiega mitte jagada :) Veetsime täna terve päeva selles imelises linnakeses: tellisime mulle apteegist (siin on apteek ja optika paljudes kohtades koos) uued prillid (Roosi hüppas vanadele peale - kogemata, nagu ta ütles :D), käisime kohvikus ja mänguväljakul, jalutasime natuke niisama ringi ja ostsime pärast Pingo Doce'ist süüa.

Siin on juba nädal aega nii palav, et tahab ära tappa :D Eile oli lausa 32 kraadi, aga imekombel ei hakanud mul üldse paha. Mõned ilmselt mäletavad, kuidas Inno mulle paar aastat tagasi Portugalis vett pähe pidi valama. Nüüd ei valmista mulle kolmekümnekraadises kuumuses jalutamine mingit probleemi. Ma ei oskagi seda kuidagi seletada, et miks nii. Võib-olla seepärast, et ma ei söö enam kartulit? :D Mul on nimelt äge nikotiinitalumatus. Kui keegi minu lähedal suitsetab, kasvõi restorani teises otsas, siis hakkavad mul suitsu lõhna tundes silmad kipitama, tekib köha ja kõri hakkab pooma.  Kui pikalt suitsu sisse jokutama jään, siis eksaleerub see astmahooks: nina hakkab vilistama ja tekib õhupuudus. Panin tähele, et samasugused nähud tekkisid mul ka pärast kartuli, tomati ja paprika söömist. Uurisin natuke asja ja avastasin, et nii nikotiin kui kartul (ja tomat, paprika, tšilli, cayenne'i pipar jm) on samast solanaceae ehk maavitsaliste perekonnast. Jätsin prooviks kartuli ära, teisi niikuinii eriti ei söö. Ja enesetunne on parem. Nii et võib-olla sellest? Või olen lihtsalt kuuma paremini taluma hakanud? :D

Ahjaa, Inno lasi endal eile ühes teises linnakeses hamba ära parandada ja oli valmis 80-euroseks arveks, aga läks ainult 40 eurot. Täitsa uskumatu, Eestis oleks läinud vähemalt 70 eurot.
Poole tunniga tehti ära ja väga korralikult. Nii et kel Eestis hammaste ravimiseks raha pole, tasub tulla Portugali või Hispaaniasse. Implantaadi panek on 400 eurot, Eestis läks Innol ükskord 1500.

Siin veel mõned pildid tänasest päevast:



Innol ja Roosil on kohviku laua taga pinev vestlus pooleli :) Parasjagu arutatakse, kas osta LOLi suur pall või lihtsalt Little Sister :D



Especialidade de Castelo de Vide - õunapirukas nimega boleima :) Ülihea, Juuli lemmik :)



Veel üks pilt nunnukast :) Juulikese juuksed pleegivad siin alati hästi heledaks ja lähevad vallatult lokki ka :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Te küll pisteliselt mainite seda, kui odav kõik teie reisil on aga kas te ei tahaks ehk om reisi kogu eelarvet avaldada? See oleks küll suureks abiks teistele, kes reisimaminekust on seni pigem loobunud, pidades seda liig kalliks.

Irja ütles ...

Ausalt öeldes ei viitsi, aga võta igal pool Eesti hindadest vähemalt 50 % maha. Paljud asjad on ka kolm korda odavamad, näiteks üks lapse särk maksab 2 eurot.