reede, 14. juuni 2019

Eestlaste tapatalgu ja orjastamist tähistatakse suure peoga?


Taanlased osalesid 800 aastat tagasi eestlaste tapmisel ja orjastamisel - sellega on seotud ilus legend Dannebrogist, Taani lipust. Sellest ajast sai Tallinn omale nime - sõnapaari Taani linn järgi. Enne oli selle koha peal eestlaste Lindanise kindlus.

Taustaks olgu öeldud, et Eestisse tungimise puhul oli tegemist väikese ristisõjaga, et maha pesta häbi kaotuse pärast Palestiinas. Paavst andis Eestis tegutsemiseks vabad käed ning pühitses ja kiitis heaks kõik „imed” nagu see taevast sadanud ristilipp Dannebrog. Ükskõik kui ilusaks seda ristikäiku pidada, oli ajaloolaste väitel tegemist klassikalise röövsõjaga, kus siis, nagu võib arvata, rööviti Eesti paljaks, mehed tapeti maha ja naised-lapsed võeti kaasa orjadeks, nagu see toona käis. Tegemist oli lisaks veel alatu kambakaga, kus lõuna poolt tungisid peale sakslased, põhja poolt taanlased-rootslased, kes olid enne seda Rooma paavstile truudust vandunud. Eesti oli üks viimaseid paganlikke kantse Euroopas - aga kas see õigustas tapatalgut?!

Kuidagi kummaline on aga kuulda, et  seda eesti rahva jaoks kurba sündmust suure peoga tähistatakse. Samahästi võiks siis ka 23. augustil MRP aastapäeval pidutseda, või Tallinna pommitamise aastapäeval 9. märtsil. Aga võibolla pidutsetakse ja tantsitakse kunagi ka küüditamise aastapäeval 14. juunil või 25. märtsil?! Et kui piisavalt aega möödas, siis on kõik lubatud.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Taani on ju rikas riik. Tema ees on mõtet lipitseda. Isegi enda orjastamiskuupäevaga.
Aga Venemaa on ettearvamatu äripartner. Sealt raha ei tule. Seega küüditamise aastapäeval on veel leinalipud vardas.

Anonüümne ütles ...

Alles olid Vabaduse platsil sinised pisarad, kuid kohe tuli pidu ja pillerkaar otsa.

Anonüümne ütles ...

orja mentaliteet püsib veel mitu sajandit ja kaob kogu rahvaga...

Anonüümne ütles ...

Tallinna pommitamise mäletuspäevale võiks ju Puutini kutsuda ja siis saaks prüsseli resident kohe Moskvasse kimada.

Anonüümne ütles ...

Lõpetage ükskord oma putin ja brüssel,Eesti ei ole MITTE KUNAGI elanud demokraatlikus ühiskonnas.On elanike kes seda ei soovigi ja on neid kes ikkest soovivad pääseda.Paraku on orjameelseid rohkem ,sest nad ei tea mida tähendab rahva võim