laupäev, 20. juuli 2019

Appi! Meid ründab hirmus kuumalaine!



Portugalis jälle metsad põlevad, sedapuhku Aljezuri lähedal. Ja järgmisel nädalal ründab tervet Euroopat, eriti Hispaaniat ja Prantsusmaad hirmus kuumalaine, kus temperatuur võib tõusta lausa üle 40 kraadi.

Pagan, alles me põgenesime Extremadurast selle 40 kraadi eest ja nüüd jälle! Tahame tulla Eestisse, aga põrgukatel on ees ja ei pääse läbi. Astuurias tuleb õnneks maksimaalselt 28 kraadi, nii et saame kuumalaine siin ära redutada, aga vihale ajab ikka.

Tuleb meelde, kuidas olime 2016. aasta suvel täpselt samasuguses olukorras. Ainult et siis olime Portugalis Nogueira do Cravos ja meil polnud autot. Nii et olime kuumavangis, kuni meil õnnestus kampaania korras koguda nii palju raha, et osta bussipiletid Lissaboni ja lennupiletid Eestisse. Nüüd õnneks sellist olukorda ei ole, meil on auto ja saame liikuda, kuhu iganes, aga hea öelda - kuhu iganes! Kui Prantsusmaal tuleb järgmise nädala keskel 41 kraadi. Nii et oleme JÄLLE kuumavangis. History repeats itself. Sedapuhku küll mitte selle keskel, vaid eemal, aga ikka. Ja midagi ei ole teha ka! Tuleb see aeg kuidagi ära passida ja loota, et uut lainet peale ei tule. Väike lootus on, et ei tule - järgmise nädala reedel lubab vihma. Siis saab äkki minema. Loodame. Te hoidke meile seal pöialt!

PS. Lõunaeestlase reisipäevikus, nagu ikka, pikemalt :) Ülal väike meenutus meie 2016. aasta vangipõlvest Serra de Estrela lähistel asuvas mägikülakeses.

Kommentaare ei ole: