pühapäev, 4. august 2019

Aga orkester mängib kuni lõpuni



Mäletate, kuidas me Innoga siinsamas blogis kümme aastat tagasi ennustasime, et Reformierakond läheb põhja kui Titanic ning lisasime juurde: aga orkester mängib kuni lõpuni. Täpselt nagu Titanicul. Orkester mängis lõpuni. Kuni ookean muusikud neelas.

Vot nüüd ongi seda sama kõva, aga kurba orkestrimängu kuulda, aga laev on juba teel põhja.

Siis me veel ei uskunud, et Reformierakonnale tekib niivõrd suur vastasjõud nagu EKRE. Vastasjõud, mida ei suuda kõigutada toores sõim ega iroonilised pilked. Isegi Jürgen Ligi oma teravmeelsete sõnavõttudega. 

Teate miks? Sest asi on lihtsalt nii hulluks lastud. Rahva rahulolematus on lihtsalt nii suureks paisunud. Enam ei ole võimalik asju siluda ja ilustada, inimestele puru silma ajada. Sest seda puru on juba nii palju silma aetud, et silmad on puru täis saanud ja sest purust ka juba puhtaks pestud.

Inimesed tahavad lahendusi. Lahendusi, mis aitaks aitaks tavalistel peredel hakkama saada. Nõnda, et nad saaks oma lastele süüa osta ega peaks kerjama. Et vanad inimesed ei peaks virelema. Et viimases hädas võõrsile läinud saaks koju tulla. Et nõrku ei heidetaks kõrvale, vaid aidataks.

Reformierakond pigistas vaeste ja nõrkade koha pealt silma kinni, unustades, et vaesed ja nõrgad on ka pered, kus kasvavad väikesed lapsed. Oma edust oldi nii suures vaimustuses, et põhiline energia kulutati enese imetlemisele ning enda varude täiendamisele. Sest arvati: no meie jääme ju igavesti võimule. Polnud ka põhjust selles kahelda, sest kõik teised parteid olid nõrgad ning Reformierakonnast sõltuvad ja kedagi uut tulemas polnud.

Aga siis tuli. Põmaki. Ja see oli nagu jäämägi Titanicu ninas. EKRE. EKRE ongi Reformierakonna jäämägi.

Pildil Titanic, kujutis Wikipediast. 

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Keda sa rahvaks nimetad? Sina üksi pole rahvas. Pole reformi kunagi valinud aga no ekre on ikka täiesti vastuvõetamatu!
Minu 82 aastane pensionärist vanaema elab väga hästi, ei koonerda poes, jääb raha ülegi. Pension 500€, oma maja ja aed.

Anonüümne ütles ...

Lisan, et vanaemal veel auto ka, millega sõidab ��

Anonüümne ütles ...

Hästi ja julgelt paned Irja :)
Reffidele aga jääb soovida tõesti kiiret hukku, te olete ennast ammendanud, eneseimetlejad.

Anonüümne ütles ...

Arvamusloos on reformide hukatuslikust mõjust väga õigesti aru saadud.
Nõuka ajal määrati riigile eriti suures ulatuses kahju tekitajatele kõrgeim karistus! Kindlasti leiab oravate vatasemates otsustes ja tegemistes tõendeid suurkorruptsioonist. Meie kaldu õiguskaitse ja jõukurite peameedia aga seda ei märka?

Anonüümne ütles ...

Sa 20.27 ja 20.31 kommenteerija lisa veel, et vanaema käib oma 500-eurose pensi eest 2x aastas palmi all puhkamas ka. Jutuvestja...

Anonüümne ütles ...

Minu ema sai 80. eluaastates pensioni alla 500 euro, aga ostis toidupoes, mida tahtis (liiga palju ja liiga hästi isegi tahtis ja ostis), tegi lastele ja lastelastele kingitusi (ja mitte 5-euroseid). Elas korteris väikelinnas, autoga küll ei sõitnud, aga kui naabrimees ta kuhugi viis, lausa toppis tallegi alati raha, viieka ikka. Ei vingunud, ei virisenud. Oli teinud eluaeg üsna vastutusrikast tööd, mitte ei oodanud käsi pikal, et keegi tooks-teeks-annaks-annetaks. Pole sellel Eesti elul häda midagi, kes tööd viitsib teha, sellele ei peaks üldse eriti korda minema, on siin parasjagu võimul reff, kesk või kes iganes. Kui aga kaks täisjõus inimest veedavad koos lastega (jahjahjah, neist üks sügava puudega, teame seda juba aastaid) oma aega üürikorteripugerikus arvuti taga vingudes ja ajakirju lugedes, kurtes samal ajal aastate kaupa toidupanga kasinuse ja "selle jubeda riigi" üle, polegi nad paremat väärt. Nagu ka neile takkakiitjad.

Inno ütles ...

Kusjuures minu vanaema oli ka täpselt selline, elas hästi ja jagas kõigile raha. Seda on ka välja toodud, et mida põlvkond edasi, seda kehvemini elatakse. See tuleb juba suurematest saastemaksudest, kallimast haridusest jms, mida varem polnud. Mitte kunagi varem pole ka Eestis olnud lastega peredel nii raske kui nüüd oma elu üles ehitada. Eesti ajal jagati inimestele tasuta maad ja metsa, mis võimaldas ehitada maju ja lastel kõhud täis sööta. Nõuka ajal ehitasid inimesed Eestis oma raha eest, ilma laenu võtmata omale massiliselt maju, ka minu vanaema ehitas, või lasi ehitada mitu maja. Tänapäeva noortel on see võimatu, või ütleme, et siis võimalik vaid väga vähestel.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kes siis ostavad ära (tõsi küll, pangalaenuga, nagu mujal arenenud maailmas) kõik need järjest (nii linnades sees kui "põldude peal") valmivad majad ja korterid, kui "noortel on see võimatu"? Ma küll pole kusagil nendes paikades märganud massiliselt vanakesi rulaatoritega ringi liikumas - pealegi, nemad pidavat ju nagunii kohe nälga surema, sest "närune pension" muud võimalust ei jäta. Samades piirkondades pidavat lasteaiakohtadest pidevalt puudus olema (ja eks lapsed vist "lastega peredes" kasva). Ehk teab Inno sellelegi vastust, nagu ka kõigele muule? Muide, tuletan siinkohal meelde, et ka nn Pätsu-aegsed asundustalud ei olnud inimestele tasuta kätte antud, needki oleks tulnud aegamööda välja maksta, lihtsalt peale tulid sõda ja "viljastavad" nõukogude võimu aastad. Linnakorteritest rääkimata. Ja lastel ei söödetud kõhtu täis "Mäkkides" ja kaneelisaiakestega(jõledaid plastjubinaid ka neile ei ostetud, hmmmm), vaid ikka kõige tavalisema leiva-p iima-aedvilja jms-ga. Käidi ka metsas seenel-marjul, lapsedki võeti kaasa, et õpetada neid varakult aru saama, kust toit tuleb (loomulikult mitte toidupangast!).

Inno ütles ...

Soomlased kuuldavasti ostavad, ja siis need 82-aastased pensionärid, kel raha jalaga segada. :) Need, kes raha oskavad lugeda, elavad juba ammu mujal, samuti noored pered kolivad ära. Eestisse jäävadki tulevikus vanainimesed, ja siis mõned soomlased neid kanseldama.

Anonüümne ütles ...

Pessimist ütleks, et enam lollimaks minna ei saa. Optimist usub, et saab ikka, saab ikka...

Antiques Addict ütles ...

Mina elan välismaal ning imestan kes ja mispärast üldse selle reformi poolt hääletab. Kui esimese 15 iseseisvusaasta jooksul Eesti iga aasta jõudis Soomele ligemale, siis viimase 10 aasta jooksul on iga aastaga rohkem maha jäänud. Selge, et see probleem on tekitatud poliitikute poolt nagu Ansip kes nõudsid kärpeid, mis omakorda sundisid ca 50 000 noort viimase 10 aasta jooksul emigreeruma. Praegu on Eestis ikka vähem töökohti kui oli 2007. Aga sellest ei räägi mitte keegi. Ja kui ma inimestele selle loo räägin, siis kostetakse, et, noh, nii hull see asi ka pole. Et olevat parem kui okupatsiooni ajal. Aga kas vaba Eesti peab tõepoolest niimoodi virelema? Ja kus on Eesti 10 aasta pärast? Kas Venemaal elatakse siis paremini kui Eestis?

Anonüümne ütles ...

Reform moodustub endistest punaparunitest kes elasid NLiidu ajal hästi ega soovinud sellest loobuda ka nüüd.Samuti oli ju vaja kaitsta ja salastada kapis kolisevaid luukeresi.Nad ei ole mitte kunagi käitunud kui rahva esindajad vaid end alati näidanud küljest mis on seadustest üle.Viimaste valimiste tulemused aga näitasid koha kätte kus isegi häälte võltsimisest ei olnud kasu.Reformi võimu ei tule enam mitte kunagi tagasi ,pigem läheb see erakond ajaloo prügikasti.Kahju ,et nende tegevus toimus meie kõigi eluaastate arvelt aga samas andis hea õppetunni mida rohkem kogeda ei taheta.Asi ei ole EKRE-s kelle valis rahvas vaid elu läheb edasi kus sünnivad üha uued rahvameelsed erakonnad kes tahavad riiki edasi viia mitte ainult isiklikult rikastuda teiste arvelt.EKRE roll on hetkel nagu koristajal kes peavad 17a toodetud p..ska koristama ja neil ei ole see sugugi kerge.Arvan ,et sügisel tulevad suuremad muutused millega võib isegi "kadrioru turist" sule sappa saada.