neljapäev, 28. november 2019

Mis toimub?? Kas kõik on korraga haigeks jäänud???



Käisin täna poes ja absoluutselt igas poes inimesed köhisid ja aevastasid. No ikka tükk tegu oli nende eest ära putkamisega, et keegi päris näkku ei turtsuks :D

Veel nädal aega tagasi polnud midagi, aga nüüd oleks justkui kõik korraga haigeks jäänud. Või on see ainult miski Võru värk? Kuskil nädal aega tagasi oli puhang Võru Kesklinna koolis - pooled õpilased olid kodus. Õnneks meie lapsed on siiamaani kergelt pääsenud, nohu ja köha ning väike palavik on olnud, aga mitte midagi hullemat. Kõige hullemini oli läinud nädalal haige Inno - tal hakkas lõualuu nii pööraselt valutama, et isegi valuvaigisti ei aidanud. Pärast kuulsin, et ühel tuttaval oli sama olnud. Igavene häda oli meil sellega. Inno öösel ei maganud, ainult vähkres ja käis vannitoas suud rummiga loputamas. Olevat enne aidanud. Aga nüüd ei aidanud ühti, justkui hoopis hullemaks ajas asja. 

Üks õhtu oli valu nii suur, et Inno ähvardas välja jalutama minna. Et äkki mõni auto sõidab tast üle :D Aga väljas oli ilgelt külm ja ma mõtlesin, et ta jääb ju siis veel enam haigeks. Kiire guugeldamine ja avastasin soovituse loputada suud soolaveega. Soovitasin seda ka Innole ja imede ime - aitas! Päev hiljem ei vajanud ta enam isegi mitte valuvaigistit. Nüüd on juba täitsa ok ja viskab isegi nalja, lihtsalt suur väsimus on kallal (nagu ikka pärast haigust). Ja nina on kinni. 

Minul valutasid läinud nädalal pea ja silmad ning ajas aevastama, aga see oli kõik. Üldse olen sel sügisel palju tervem olnud kui eelmisel talvel. Siis olin ikka hullult haige, ei taha meenutadagi. 

Üks asi, mis ma nüüd teisiti teen, on see, et ma võtan iga päev religioosselt kalamaksaõli. Seda D-vitamiiniga rikastatut. Suurtes poodides ei käi (ainult väikestes) ja pimeda saabudes, kui külmaks läheb, väljas ei tolgenda :D 

Hoidke ennast, sest viirused on liikvel! :)

Pildil mina sel suvel koos Juulikesega Portugalis Figueira da Foz'is. Nüüd tuleb seda päikest veel tükk aega oodata :D 

Kommentaare ei ole: