kolmapäev, 18. detsember 2019

Kohviku soovitused jõulude edukaks üle elamiseks :)



Esimene ja ühtlasi kõige tähtsam reegel. OSTKE LASTELE KINGIKS SEE, MIDA NAD KOGU HINGEST IGATSEVAD. Nad ütlevad seda teile niikuinii ja lausa mitu korda, nii et see ei saa olla teil kahe silma vahele jäänud. Unustage igasugu bullshit „arendavad” ja isetehtud mänguasjad, lapsed tahavad tegelikult ainult selle aasta kõige kuumemat mänguasja, nii lihtne see ongi. Tüdrukud enamasti mingit LOLi, poiste osas ma ei tea, aga tšekkige liste, kui mõistus otsas :)

Teine reegel. Leppige oma pere täiskasvanutega kokku, et sel aastal ostab või tellib igaüks omale jõulukingid ise. Ja valige rahus omale netipoest ISE, mida te tahate. Sama saab teha ka abikaasa, samuti suuremad lapsed.

Kolmas reegel. Ärge ajage end kaubanduskeskustes hulluks, kingid saab kõige mugavamalt tellida netipoest. Mina soovitan Amazoni, Eesti omadest XS mänguasju (laste jaoks) ja Selfridge'i.

Neljas reegel. Kes viitsib vaaritada? Ostke poest valmistoitu! Näiteks sushit. Või midagi muud maitsvat. Nii ei pea ükski pereliige kallil jõuluajal pliidi ees orjama.

Viies reegel. Olge jõulude ajal kodus. Oma kodus, oma voodis, oma diivani peal. Ärge kärutage mööda Eestit ringi. Ja ärge kutsuge ka kedagi külla. Olge oma perega. Jõuluvaheaeg on mõeldud puhkamiseks ja lastele on väga väsitav tunde autos loksuda. Milleks oma perekonda piinata? Juba minu isa ütles: jõulud on pere püha. Ja me olime jõulude ajal alati kodus.

Kuues reegel. Ärge „kogu programmi” jõululaupäeval ära tehke, jätke midagi ka esimeseks ja teiseks jõulupühaks. Meil näiteks on kinkide avamine esimese püha hommikul, nii et jõulurõõmu jätkub kauemaks :) Jõululaupäeva hommikul vaatame telekast Joulupukin kuuma linja- saadet Soome Yle2st, päeval teeme väikese väljasõidu ja õhtul mõnuleme mõnd ägedat filmi vaadates.

Seitsmes reegel. Minge jõululaupäeval jalutama. Päriselt, linn on inimtühi ja see on imeline. Minu lapsepõlve üks armsamaid traditsioone koos isaga.

Nõndaks! Ma arvan, et neid reegleid annaks veel juurde mõelda, aga praegu rohkem ei viitsi. Kui meelde tuleb, siis kirjutan :D Ahjaa - ärge unustage tuba ehtida. Aga ärge selle juures üle pingutage. Kõige lihtsam on igale poole sädelevaid kardu riputada - mõlemale poole akent, ukse peale, peegli peale jne jne jne. Mina just nii tegin ja nüüd säravad toad nagu pühademunad. Väga mõnus, Roosi oli ka vaimustuses :)

Rahulikke, stressivabasid jõule teile! :)

Pildil meie 2015. aasta Portugali jõulud. Roosi on üheaastane :) Järgmisel aastal siis deja vu :D

Kommentaare ei ole: