kolmapäev, 22. jaanuar 2020

Las rikkad riigid tegelevad kliima-asjaga, vaeste ülesanne on elujärge tõsta


Kuigi mitmed Eesti juhid püüavad rikaste riikide liidritega sammu pidada kliimaneutraalsuse teemal, on õigus rahandusminister Martin Helmel, kes märgib, et arvestama peab riikide eripäradega.

Eesti eripära on see, et Eesti on vaene ja Põhjamaade kohta veel eriti vaene. Kliimaneutraalsus tähendab aga eelkõige energia hinna hüppelist tõusu, mis tõstab kõiki teisi hindu ja mis Eesti riigi ja rahva seisukohalt oleks katastroof.

Isegi maailma tuntuim kliimasõdalane Greta Thunberg tunnistas Davosi majandusfoorumil esinedes, et kliima teemat peavad vedama rikkad riigid ja siis vaeseid järgi aitama.

Kliima teema ongi rikaste riikide algatus ja nö lõbu. Seda ei saa neile keelata, sest ka rikaste riikide elanikel on vaja mingit eesmärki. Uuringud näitavad, et veel suurem rikkus inimest enam oluliselt õnnelikumaks ei tee, selleks on vaja mingit muud motivatsiooni, missiooni. Kliima on teema, mis on andnud rikaste riikide elanikele selle missiooni, elu mõtte, mille nimel pingutada.

Ent Eestis ja eriti Lõuna-Eestis, kus inimestel puuduvad Kodutunde saadete järgi otsustades isegi elementaarsed kaasaegsed tingimused on kliima teemal koos pururikaste riikidega kaasa joosmine selge totrus. Või õigem oleks öelda, et ogarus. Kliima tõttu on Eestis kergitatud kütuse hind Soome tasemele, aga tuleb arvestada, et Soome sissetulekud on Eesti omadest 3-4 korda kõrgemad. Ehk siis nii Soome eraisikud kui ettevõtted on eelistatud olukorras. Nende võimekus tööl käia, tööd teha ja eksportida on tänu sellele kordades kõrgem. See ongi põhjus, miks koristaja teenib Eestis ühte ja sama tööd tehes 700 eurot, aga Soomes 2000 eurot. Tänu sellele on ka koristaja pension tulevikus Soomes kolm korda kõrgem kui Eestis. Hinnad on aga Soomes võrreldes Eestiga laias laastus samad, kui osta kaubad Lidlist ja elada väljaspool Helsingit.

Eesti puhul tuleb arvestada ka seda, et Eesti on olnud 700 aastat orjuses vaevlenud maa ja rahvas, sellega jagavad eestlased koos juutidega maailmarekordit. Juutide orjapõlvest on terve maailm lugenud tänu Piiblile ja neile tuntakse kaasa, neid peetakse eriliseks rahvaks. Aafrika koloniseerimine kestis mõned sajandid ja selle eest on lääneriigid suurest häbist laskunud peaaegu et käpuli - selle eest kullatakse Aafrika riike praegu rahaga üle. Eesti oli nii koloniseeritud kui orjastatud üle 700 aasta ja seda ei tee keegi enam märkamagi. See asjaolu tahetakse Eesti ajaloost lausa välja kirjutada.

Kindlasti oleks Eesti elujärg teistsugune, kui Eesti oleks olnud samasugune kolonisaator nagu Rootsi, ja siis poleks ehk ka Eestis muud elu mõtet kui kliima soojenemine või migrantide massiline sissetoomine. Aga tänast seisu arvestades on kliima soojenemine Eestile selgelt majanduslikult kasulik, pärast ligi 1000 aastat kestnud väikest jääeaega. Selle jääaja tõttu Eesti üleüldse koloniseeritigi, kui ordurüütlid said oma raske relvastusega mööda jääd kohale tulla. Läbi metsade poleks see olnud kuidagi võimalik. See oli puhas röövsõda, eestlased tehti paljaks. Eesti maa ja rahva jaoks tähendas see häda ja viletsust aastasadadeks.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti kingib Venemaale tanklate ja gaasitorude kaudu igal aastal 10 miljardit eurot.

Elektrolüüsi aparaat leiutati juba 200 aastat tagasi. See lahutab veest vesiniku mida kasutatakse sisepolemismootoreis kütusena ja hoonete kütmiseks.
HHO genekas ehk siis elektrolüüsi aparaat annab kütust tasuta.

Anonüümne ütles ...

Kliimamuutuse peatab 200 euroga. "HHO generator" maksab 200 eurot. Leia otsingust "HHO generator" ja paigalda see oma auto mootorile sest siis bensiini ja diisli asemel kasutad vett.

1)Igal automootoril on elektrigeneraator mis toodab elektrivoolu auto tulede,pardaarvuti jms. tarbeks.
Peaaegu samasugune genekas on tuulikutel.
2)Autol olev elektrigeneraator toodab voolu rohkem kui auto vajab.
3)Kui autol olev elektrigenekas ei tooda rohkem voolu kui auto vajab siis saab autole lisada teise geneka nii,et oleks topelt.
Tsiklile paigaldatakse auto aku.
Seda liigset elektrivoolu on tarvis HHO geneka tarvis mis lahutab veest vesiniku.
HHO genekas koosneb 30-st metallplaadist millest pooled on anoodid ja teised katoodid.
HHO geneka poolt toodetud vesiniku gaasi kasutatakse bensiini ja diisli asemel.