kolmapäev, 25. märts 2020

Peamised koroonaga seotud müüdid ehk kas ma võin olla juba surnud, aga ikka veel teadvusel

ENIMLEVINUD MÜÜDID SEOSES KOROONAVIIRUSEGA

Viimasel ajal on minu ja Inno poole pöördutud mitmete koroonaviirust puudutavate küsimustega, panen aja säästmiseks siia meie vastused kirja (ehk on kellelgi abi): 

Küsimus 1: Kuulsin, et koroonaviiruse taga on 5G, kas see vastab tõele?
Vastus: Ei. See on täielik bullshit. Näiteks üks koroonaviiruse epitsentreid on Iraan, kus kindlasti ei ole mingeid 5Gsid, aga suremus on üks maailma kõrgemaid. Samas on 5G Saksamaal, aga võrreldes teiste riikidega on suremus väga väike. 

Küsimus 2: Kas ma võin äkki surnult maha kukkuda, kui mul ei ole enne üldse mingeid sümptomeid?
Vastus: Ei. Selliseid juhtumeid ei ole teada. 

Küsimus 3: Kas ma võin olla juba surnud, aga ikka veel teadvusel - nagu zombie?
Vastus: Tõenäoliselt mitte. Helista igaks juhuks 112 ja palu ennast kontrollida.

Küsimus 4: Kas MMS ravib koroonaviirust? Või kange viin?
Vastus: Tõenäoliselt nad viiruse tapavad, aga ühtlasi ka sinu enda. Näiteks Iraanis on mõnes piirkonnas surnud rohkem inimesi koroonaviiruse tõttu võetud eriainete kui koroonaviiruse enda tõttu. Kuna MMS nõrgestab organismi, siis mõjub ta organismile pigem kahjulikult ning koroonaviirused kasutavad ära just nõrgestatud organisme. 

Küsimus 5: Aga millega tugevdada?
Vastus: Näiteks puhkus, mitmekülgne toit, värskes õhus viibimine. Ka kodus saab akna teha. Üks põhjusi, miks koroonaviirus Hiinas järgi andis, oli see, et õhk muutus puhtamaks. 

Küsimus 6: Appi! Kardan, et olen haigestunud koroonasse! Kas jooksen haiglasse?
Vastus: Ei. Mitte mingil juhul. Seal võid nakatada teisi inimesi ja arste. 

Küsimus 7: Aga mis mul neist?
Vastus: Sa võid sealt haiglast ise nakkuse saada, kuna haiglad on ühed peamised koroonaviiruse nakkuskolded.

Küsimus 8: Aga mida siis teha, kui olen saanud koroonadiagnoosi, siis jooksen haiglasse?
Vastus: Ei. Siis tuleb ravida end kodus. Ohtralt juua, võtta palavikualandajat, süüa mett ning küüslauku. Lihtsalt see haigus läbi põdeda. Kiirabi kutsu alles siis, kui oled susse püsti viskamas (näed juba zombie'sid silme ees). 

Küsimus 9: Kas me kõik sureme sellesse viirusesse??? Kas see on maailma lõpp???
Vastus: Ilmselt mitte, sest hiinlased ei surnud ära. Pealegi ei ole viirusele kasulik, kui kõik ära surevad, siis pole enam kedagi nakatada. Koroonaviirus on väga nutikas viirus.

Lõpetuseks relax ja ärge hulluks minge :)

1 kommentaar:

ann ütles ...

Tõstamaa Perearst Madis Veskimägi manitseb ka, et haiglasse/EMO-sse mitte tungiva vajaduseta tormata. Ta arvab, et kui esimese kolme päeva jooksul haigusnähud leevenevad, on see hea märk ning sellised inimesed saavad koduse raviga hakkama.
AGA kui aga kolmandal päeval palavik muutub hoopis kõrgemaks ja enesetunne halvemaks, peaks ühendust võtma perearstiga - vaja võib minna analüüside tegemist (verest põletikunäitajad jms.) ning retseptiravimite kirjutamist.
Ehk siis nii ja naa - kergetel haigetel pole arsti tüüdata eriti vaja, aga kui ikka haiguse kulg ei ole kerge ja läheb halvemaks, siis tuleb õigel ajal jaole saada (mis võib päästa hilisemast haiglasse viimise vajadusest) ehk siis liiga kauaks koju iseenese tarkuse peale jäämine ei pruugi kõige targem tegu olla.