laupäev, 27. veebruar 2021

ÄRGE LUBAGE LAPSI ESMASPÄEVAL KOOLI!

Uhuhh, täna jõudis siis Eesti Portugali tipptasemele. 1570 nakatumist! 1200 pealt 1500le. Portugali tipptase oli jaanuari lõpus 16 000. Aga Portugalis kehtisid sel ajal juba palju karmimad piirangud, näiteks komandanditund, restoranid ainult takeaway, kõik poed välja arvatud toidupoed ja apteegid kinni. Ainult koolid olid lahti. 

Nakatumine hakkas langema alles siis, kui KÕIK koolid (v.a eesliinitöötajad ning erivajadustega lapsed) kinni pandi. Ka lasteaiad. Kui politsei saadeti välja kontrollima, et rahvas parkides ei koguneks ning ka rahvarohketel tänaval maske kannab. Portugal soovis vältida 20 000 nakatunut päevas ning see õnnestus, hetkel ainult 1000 (Eesti mõistes 100). 

Eestis tuleb 2000 ja ilmselt veelgi enam kindlasti ka ära, kui NÜÜD midagi drastilist ette ei võeta. Tuletan meelde, et praegu on koolivaheaeg ning kuna vanemaid ei kohustatud oma lapsi kodus hoidma, siis sählasid lapsed kõik see aeg ringi ning jagasid viirust - sõpradele, vanematele, vanavanematele. Paljud käisid välismaal ning tõid sealt "kingituse" kaasa. Mille algklassi lapsed nüüd, algaval nädalal koolidesse viivad ning koolidest kodudesse. Samas on meditsiinisüsteem juba ränga surve all - arstid piiravad plaanilist ravi ning jagavad haigeid ringi, et vastu pidada. 

Kel vähegi südant ning mõistust, palun survestage valitsust, et esmaspäevast saadetaks distantsõppele KÕIK klassid. Ärge lubage lapsi esmaspäeval kooli! See oli ka teadusnõukoja soovitus!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Talvel on selline 40 kraadine palavik igati õigustatud- tuba polegi vaja kütta ja toimid ise radiaatorina.

Cameramen ütles ...

Mul oli 39 palavik mitmeid aastaid enne koroonat...mitu päeva oli 37-38 ja olgem ausad siiski on paremaid hetki olnud kui see kord...järgmine päev tundsin ennast juba paremini ja arvasin et olen juba terve, valmistusin juba õue minema :) ...siis kraadisin ja 39 palavik aga jube hea oli :)

Anonüümne ütles ...

Juku palus küsida, et kas mõni teab, et kas see aasta jääb suvetöö ära?