kolmapäev, 24. veebruar 2021

KES PÄÄSTAB ÜHE ELU, PÄÄSTAB TERVE MAAILMA. EHK MILLEST PRESIDENT EI RÄÄKINUD


 Kuulasime Ellaga presidendi kõnet. Mida öelda? See on tore, et presidendil oli mask ees, ta annab sellega rahvale eeskuju, aga ma arvan, et hümni laulmise ajal võinuks selle siiski ära võtta. Ja pärast tagasi panna. Mis veel? Ei olnud midagi erilist. Halb just mitte, aga hea ka mitte. Kohustuslikud jutupunktid käidi läbi (hooldajad jne), aga mida kuulda oleks tahtnud, ei kuulnud. 

Täna tulnuks panna inimestele südamele ennekõike seda, et nad ei mõtleks mitte ainult enda, vaid ka TEISTE peale. Et vabadus ei hõlma mitte ainult MINU vabadust, vaid ka teiste inimeste vabadust. Vabadust ellu ning terveks jääda. Ja et selle nimel tükikest oma vabadust ära anda pole liigne ohver. Ehk: pane mask ette, sest see võib päästa kellegi elu! Sa ei pruugi teda tunda, aga ta on inimene. Kellegi vanaema või vanaisa, ema või isa. Ja - sa võid tunda end tervena, aga see on selline viirus, kus mõni tunnebki end tervena. Pane ikka mask ette ja hoia ikka distantsi, sest just sina võid olla see inimene, kelle tõttu mõne teise inimese vanaema või vanaisa, ema või isa haiglasse hingamisaparaadi alla satub. Sa ju ei taha seda? Muidugi mitte. Sa lihtsalt võib-olla ei teadnud. Seepärast ongi pidupäevakõned nii olulised. Sest neis saab välja öelda asju, mida kõik võib-olla ei tea. Ja mis võivad muuta elusid ning saatusi. Võib-olla isegi päästa elu. Elusid. 

"Whoever saves one life, saves the world entire." Kes päästab ühe elu, päästab terve maailma. Midagi sellist oleks tahtnud kuulda.

Kommentaare ei ole: