reede, 16. aprill 2021

KONG E 2021 EHK KURISTIK ON TASANDUNUD

Ühe asja eest peame koroonale ka tänulikud olema. 2007. aastal tekitas Reformierakonna poolt juhitud valitsus Eesti inimeste vahele sügava lõhe, mille mõjud kestsid ühtekokku ligemale viisteist aastat. Seda on pea sama kaua, kui meie Innoga koos oleme olnud. 

Aga koroona tegi ära selle, mida rahvast "jaga ja valitse" põhimõttel ohjes hoidev valitsus oma kõige halvemaski unenäos poleks suutnud ette kujutada. Senised kuristikud täitusid ning neist sai üle kõndida. Nüüd näeme, et eestlased ja venelased protesteerivad politseiriigi vastu koos, õlg õla kõrval. Isegi õukonnameedia sulepeast välja imetud Kremli-artiklid ei suuda neid heidutada. 

Sest no kaua võib seda Kremli laulu laulda, ausalt? Hetkel ei seo meie käsi siiski Kreml, vaid Eesti oma politsei. Trumme, viiuleid ja karmoškasid ei korja ära mitte Kreml, vaid Eesti oma politsei. Inimesi ei arreteeri ega alanda mitte Kreml, vaid Eesti oma politsei.
Eesti oma riik. Eesti oma valitsus. Mida juhib taas, täpselt nagu Pronksiöölgi, ei keegi muu kui Reformierakond. Ainult et nüüd on ta sunnitud minema ka eestlaste vastu. Sest seda nende loodud lõhet enam ei ole. Ja see tekitab valitsuses peataolekut ning paanikat.

Kuidas selles uues olukorras käituda? Sellises olukorras ei ole varem oldud. Praegu üritatakse meeleavaldajaid diskrediteerida, seostades neid - taaskord! - Kremliga. Aga kas inimesed on nii lollid, et seda usuvad? Kui see, milles asi tegelikult on, vahib meile otse silma.
Asi on selles, et praegu ei kannata mitte ainult venelased, vaid ka eestlased. Eestlased, kes on kaotanud töö. Eestlased, kes tajuvad, et on sattunud samasugusesse - või veel hullemasse - laagrisse, kui see, kust tulid läbi häda ja viletsuse tagasi nende vanaemad ja vanaisad. Kongi nimega E 2021 ehk Eesti aastal 2021.

Ma arvan siiralt, et enam ei ole võimalik inimestele valetada ega loota, et nad seda vale usuksid. Kuristik on tasandunud ning selle uuesti loomiseks peaks võtma inimestelt mõistuse.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hea kolumn Irja, te peaksitegi rohkem poliitikale keskenduma :)

Anonüümne ütles ...

Väga hästi kirjutatud, väga õiged sõnad Irja poolt. Nõustun täielikult.

Ei suuda ilmselt kunagi unustada õõvastavat pilti, kuidas Vabaduse platsil seisid rahumeelsete meeleavaldajate vastu eririietes ja relvastatud politseinikud. Koos politseikoertega! Ma ei oska kirjeldada oma kurbust ja pettumust, mida ma tundsin neid fotosid ja videoid meedias ning sotsiaalmeedias nähes. Igasugune turvatunne on kadunud.

Anonüümne ütles ...

Venkud ei ole Eesti inimesed. Ryssade koht on putinistanis.

Anonüümne ütles ...

wow, nii hea arvamuslugu... ja kurb samas...

Anonüümne ütles ...

kas te teate mis vahur afanasjeviga juhtus? kas koroona või vaktsiini tüsistus nagu selle tuntud tordimeistri puhul.https://kroonika.delfi.ee/artikkel/93363847/suri-eesti-uks-hinnatumaid-tordimeistreid-kolleeg-just-viimastel-kuudel-oli-tal-suveks-mitmeid-suuri-tellimusi

Anonüümne ütles ...

kas Tiit Madissonil on insult olnud või jama puuduvate proteesidega ta kuidagi vanaks ja hädiseks jäänud. https://www.youtube.com/watch?v=XklQS-oZSsk äkki teete taga inteka.