laupäev, 29. mai 2021

AITAB JUBA SEST PIDEVAST LÄMBUMISTUNDEST!

Üha totram on vaadata, kuidas "maskikohustust" erinevates asutustes erinevalt tõlgendatakse. Käisime hiljuti Pärnu Strandis. Seal polnud pea ühelgi naerusuisel töötajal maski ees. Ei pannud meiegi. Küll oli hea üle hulga aja vabalt hingata! Samas mõnes poes on juba ukse peal kuri silt, et maskita ei teenindata. Näiteks Selveris ja K-Rautas. Aga astud läbi mõnest väikesest kohvikust ja sõbralik perenaine ütleb sulle, et võid rahulikult maskita olla. 

No kaua võib sedasi poolkohustuslikult? Minu arvates võiks endale lõpuks ometi ausalt tunnistada, et mask ei ole mitte kaitse koroona vastu, vaid viis end maha rahustada. Et kui ma olen siin selle kaltsu taga peidus, siis ma olen kaitstud kasvõi kahesaja koroonahaige vastu, kes muga ligistikku koos seisavad. Terve mõistus, halloo! Aga terve mõistus ei kuule, sest terve mõistus ütles juba ammu adjöö, tema seda hullust kaasa ei mängi. 

Ma saan aru - kogu maailm on hulluks läinud. Hispaania purjetab lolluse laevade esireas - maski tuleb kanda ka väljas, värske õhu käes, ning seda peavad tegema ka lapsed alates kuuendast eluaastast. Portugalis kehtestati just sund randa "sisenedes" maski kanda. Saksamaal kõlbavad ainult spetsmaskid. 

Poolakad on loomingulised. Nemad kannavad maski küll, aga kõikidel on nina väljas. Et jah, ok, me teeme seda näitemängu kaasa, et usume maskidesse, kui te nii väga tahate, aga värskest õhust me ei loobu. 

Eestis kohtab selliseid loomingulisi mõtlejaid vähem. Poodi sisenedes paneb enamik inimesi kuulekalt maski ette. Ma olen ka pannud, aga eile hakkas miski vastu. Maski all hakkas hinge matma ning pea hullult ringi käima. Tõmbasin nina välja. Kuratlikult hea tunne oli. Ei pannudki enam tagasi. Nüüd käingi nii. Sest kohustuslik on ju ainult maski kandmine. See tähendab seda, et mask võib vabalt ka lõua all kõlkuda. Poolakatel ongi nii. 

Aga mis mõte on sellisel janditamisel? Aitab juba. Pigem võiks hoolitseda selle eest, et poed poleks ülerahvastatud ning et inimesed hoiaks teineteisega distantsi. Siis ei pea kelleltki hingamisõigust ära võtma ning kedagi pidevasse lämbumistundesse määrama.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mis küll Marko Mägiga juhtus? ta vist küll pani kõvasti tina ja proovis aineid aga see oli küll ootamatu.

Anonüümne ütles ...

New report: UK WEAPONS AND ISRAEL’S USE OF FORCE AGAINST CIVIVLIANS

Israel’s latest bombardment of the Gaza Strip has brought into sharp focus the perpetual violence and insecurity created by occupation and siege. Between 10 May and 20 May 2021, over 230 Palestinians were killed in the Israeli attacks on Gaza, over a quarter of them children; thousands more have been injured, and over 90,000 people displaced.

https://www.palestinecampaign.org/…/UK-Israel-arms-trade-br…