reede, 27. august 2021

ASTMA. JA EI SAANUDKI MA TÄNA POODI ILMA MASKITA PROMENEERIMA MINNA :(

MNJAHH! Tahtsin täna poodi minna, aga astma tuli nende külmade ilmadega tagasi ja mõtlesin, et kuidas ma köhaga lähen. Ja veel ilma maskita. Raudpoltkindlalt peetakse koroonikuks. Kuigi astmaköha on selgelt teistsugune kui viirushaiguse köha, aga seda muidugi ainult astmaatiku jaoks. Teiste jaoks ilmselt vahet pole. 

Nii et jäi mul tänagi järele proovimata, kas ma ilma maskita poodi sisse saan. Ja jälle läks poodi Inno. Kes hooples, et häh, tuiskan nii kiiresti poest maskiga läbi, et midagi aru ei saa. Inno on nutiinimene ning maksab alati iseteeninduskassas. Mina hajameelse boheemina seda muidugi kasutada ei oska. Ikka veel! Hea, et pangaautomaadist raha välja võtta oskan - sellega oli ka alul suuri raskusi. Aga ära õppisin. Iseteeninduskassat ma aga kardan. Mulle meeldib inimlik kontakt, kassapidajale 'tere' öelda ja vastastikku naeratada, muidu oleks nagu robotmaailmas, ja nõnda läheb minul alati poes palju kauem kui Innol. No ma muidugi valin asju ka kauem kui Inno, aga see selleks. 

Inno ütles, et ta võib nüüd iga päev poes käia, pole probleemi. No vaatame. Ma tahaks mõni päev ise minna. Aga pean ootama, kuni see astma tasandub. 

Sõber Harry ütles, et Eesti kliima ongi astmaatikule väga halb. Nojah, vihmadega see astma mul jälle tuli. Kui oli 12-13 kraadi ja sadas. Portugalis kaob mul alati astma ära, aga Eesti sügis toob ta ilmeksimatult tagasi. Noh, õnneks on mul sel talvel jälle Portugali asja :) 

1 kommentaar:

ann ütles ...

Mulle meeldib inimlik kontakt, kassapidajale 'tere' öelda ja vastastikku naeratada, muidu oleks nagu robotmaailmas, ja nõnda läheb minul alati poes palju kauem kui Innol. No ma muidugi valin asju ka kauem kui Inno, aga see selleks.
---------
No seal automaatkassas pole suurt midagi osata. Rimi/Maksima automaatkassa on normaalsed. Umbes nagu pakiautomaadi kasutamine. Mõnes poes on see puldindus ja vat see riiulite vahel käigu pealt piiksutamine mulle küll ei meeldi, st. saan pihta, aga pmst ei meeldi see kauba valimise ja kassategevuse üheks soustiks kokku keeramine.

Huvitav mainida, et mina olin plikapõlves vist natuke sotsiaalfoobiline. Igatahes, kui oli valida, kas kodulähedasem letiga pood või natuke kaugem selvepood, siis eelistasin seda, sest seal oli vaja ainult kassiirile tere öelda, aga letipoes tuli palju rohkem rääkida ("palun seda, palun toda") ja see mulle ei meeldinud. Automaatkassa oleks minu jaoks ideaalne olnud :) Vastu lobisema (kui näit teenindaja hakkab lobisema)õppisin alles täiskasvanuna. Aga siiki - suured selvepoed rahulikult riiulite vahel kuitahes pika tuiamise ja kauba jõllitamise ning kõige oma käega võtmise võimalusega on kuidagi mõnusad.