teisipäev, 30. november 2021

MEIE PERE JÕULUD. ESIMENE ADVENT


 Nonii, Ikea pakk siiski tuli :D 27ndal lõuna ajal, nii et jääme ikka ikka kliendiks edasi :) Aga nüüd on aeg asuda jõululainele! Meie pere on jõulufännid, mis tähendab seda, et toome kuuse tuppa juba esimesel advendil ning siis läheb ka lahti tohutu kodukaunistamine. 

Sel aastal sai kuusk tuppa toodud juba novembri lõpus. Seisab ta meil laua peal, sest Juulike tiriks ta muidu viie sekundiga pikali. Temale nimelt meeldivad kõik läikivad ning krabisevad asjad hullupööra ning seda ju kuuseehted kahtlemata on. Nii et meil on ilus metsast toodud lauakuusk, mille ümber saame kõik koos hommikust, lõunat ja õhtust süüa. Lapsed on väga rahul! 

Ella-juntsule on need jõulud esimesed Eesti jõulud. Läinudaastased veetsime Portugalis, Lissabonis, elu tuiksoonel Monizi väljakul, kus meil oli toas kunstkuusk ning lumest polnud muidugi lõhnagi. Tõsi, lund Portugalis sadas, aga mitte Lissabonis, kus meie elasime, vaid mägedes ja sinna ei hakanud sõitma. Lissaboni jõulud olid vihmased ning välja me eriti ei kippunud. Portugal oli siis ka maailma koroonaepitsenter nr 1 ning meil oli täielik lockdown. Maski pidi kandma isegi tänaval ning poodi minnes ei tohtinud isegi tänaval seisma jääda. Ega süüa. Tõsi, lastega oli sellest reeglist väga raske kinni pidada ning tuleb tunnistada, et nii mõnigi kord sõime koos lastega, kel kõht tühjaks läks, nurga taga Pingo Doce'ist ostetud kana :D Sel aastal otsustasime, et jääme Eestisse. Igatsesime päriskuuske ja pärislund ning kõik me unistused on täitunud - akna taga on paks, paks lumi! Ja toas küdev ahi ning päriskuusk. Ella vaatas seda nagu ilmaimet, eriti meeldib talle kuuse okstele "pai" teha. Tal tuleb nüüd iga päev uusi sõnu juurde, ühene on meil agar jutustaja. 

Nii et jõulud Eestis ja vaatame siis, kas äkki märtsis Portugali. Mul tuleb seal nüüd iga hetk romaan välja ("Commander Joao G. Confessions of an Extremist") ning varsti peaks selguma, millal tuleb esitlus. Suure tõenäosusega siiski kevadel, kuna Portugalis möllab juba Omikron ning valitsus karmistas just piiranguid.

Siin aga üks väike meenutus läinudtalvistest jõuludest Lissabonis. Üks sõbralik Augusta tänava käsitöömüüja kinkis Roosile tikandi tema nimega. Pilt on tehtud Praca do Comerciol, mis on muidu väga rahvarohke, aga lockdowni ajal polnud Lissabonis praktiliselt üldse turiste. Vahel oli tunne, et oleme ainsad :D 

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Eestlased tähistavad nääripühi.
Häid nääripühi!