pühapäev, 17. juuli 2022

136 REISIPÄEV :)


 Tervitusi palavast Portugalist! :D Või noh, mis nüüd nii väga palavast :D Meist 100 kilomeetri kaugusel Leirias küündis temperatuur küll neljakümneni ja ülegi, aga siin Peniche'is oli kõige kuumemal ajal "ainult" 32 ning juba eile läks jahedaks, 22 kraadi peale. Õhtul tõusis tuul ning tuba sai mõnusat värsket õhku täis. Üleeile oli veel lämmatavalt kuum ning konditsioneerist oli suur abi. Aga no ikka ei saa meie kurta, sest meil oli ülejäänud Portugaliga võrreldes väga hästi. Meil on siin suvel mõnel päeval olnud 30-32, aga on kohti, kus on olnud nädalaid 40 ning mõnes kohas on mõnel päeval olnud lausa 46-47, Portugali rekord. Ja muidugi metsatulekahjud, meil neid siin pole, sest pole metsigi, on ainult ookean ja liivaluited. Aga vaid 100 kilomeetri kaugusel Leirias oli päris suur metsatulekahju, inimesi evakueeriti. 

Siin jääbki nüüd vähemasti kaheks järgnevaks nädalaks 22-23 peale ning öiti on 18-19. Suur kuum liigub siit edasi Inglismaale ja mujale põhja. 

Pildil Roosi ja Ella meie "kodurannas" üleeile õhtul, kui oli veel palav. Siin aga meie pere palava päeva õhtul jäätisekohvikus maiustamas: 

Kommentaare ei ole: