pühapäev, 4. detsember 2022

MEIL ON OMA VÄRVID JA LOOSUNGID

Mul on ainult üks soov. Et Eesti rahval jätkuks lõpuks ometi talupojamõistust, et valida endale valitsus, mis seab meie oma inimesed oma maal esikohale ega pea teiste riikide sõdu. Ega arva, et mõni teine riik võitleb meie eest. 

Mitte ükski riik ei sõdi mitte ühegi teise riigi eest. Kõik riigid sõdivad enda eest ning nii on ka õige. Ukrainlased sõdivad Ukraina eest ja Eesti peab sõdima enda eest. Aga see sõdimine ei pea tähendama relvade täristamist lahinguväljal! Enda eest võib ning tulebki sõdida nõnda, et sa mõtled oma maa ja rahva peale. Seda ei saa teha võõraid värve kandes ning võõrkeelseid loosungeid karjudes.

MEIL ON OMA VÄRVID JA MEIL ON OMA LOOSUNGID. Palun valime neid, kes teavad, millised need on. Mõned on unustanud.

1 kommentaar:

ann ütles ...


Selles osas nõus, et valimisi ainult "anname Ukraina heaks oma panuse" jms sarnasega kinni panema minna on... odav. "Talupoja" enda argipäevane ""majapidamine" peab ka toimima ja oodata, et keegi teine tuleb "majapidamise" tavalist, argist eluolu toimima panema, ju väga ei tasu.

Mis puutub aga sellesse, et kõik riigid peaks sõdima ainult oma sõdu ja iseenda eest, siis...ohohoo.

Paraku on meie armasa läänemaailma riigid - kes sõjalist blokki moodustada justkui ei tohiks ja peaks sõdima oma sõdu (ehk siis kui konkreetselt neile kallale tuldaks) väga erineva suuruse ja võimsusega, on USA ja on näit. Eesti või Läti.

Nojah, kõige suurematele ja võimsamatele riikidele maailmas (Venemaa, Hiina...) see põhimõte sobiks ju imehästi, et lääneriigid ei moodustagi omavahel mingit sõjalist blokki, vaid sõdivad kõik ainult egoistlikult ja üksi. Ah et need läänelikud riigid on ju ennast oma inimeste jaoks hästi mugavaks ja nunnuks ja heaoluliseks kujundanud? Aga miks see eba-läänelikku välisvaenlast, kes tuleb sõjalise jõuga, huvitama peaks? Eile, jah, ehitasite oma mõnusat lääne-heaolu - aga mina (erinevalt teist), ei põlanud ära relvi täristada ja täna käsutan siin mina ja nii on.

Näit. Eesti võiks ilma sõjalise blokita siis pigem juba kohe, vabatahtlikult Venemaaga ära liituda. Üksi ennast sõjaliselt kaitsma hakata oleks täielik absurd. Miks ei hakanud N.Liidu hiilgeaegadel Eesti N.Liidu alt välja sõdima, ah? Sest oli selge, et jäädakse üksi (või saadakse ainult mõni omasugune pisi- liitlane kõrvale, mis palju ei muuda) ja selline üski sõdimine suurema vastu oleks olnud täiesti mõttetu.Hukkunuid palju, kasu null. Olid metsavennad,kes miskit püüdsid, aga mis neistki sai. Ütlete, et on ju üksi (või peaaegu üksi) suuremat võidetud küll? Nojaa.Aga selle eelduseks on olnud, et suuremal on parasjagu nõrkushetk. Kuid suurema nõrkushetke ei jää ju igavesti kestma, ehk..... (ikka imestan, kuidas ikka ja jälle mõni meie kohalikelt impeeriumimeelstelet küsib: "Aga kui teile ei meeldi siin, miks te siis Venemaale ei lähe?" Aga nemad mõtlevad nii,et impeerium on igavene, väikeriigi eraldumine impeeriumist aga kõigest midagi totatakat ja ajutist: kui nemad selle eksituse korrigeerimist ära ei näe, siis nende lapsed ikka. Las need nö. isesesvuslased tõmblevad, naljaks päris vaadatagi neid naiivsekesi, küll neil ühel hetkel on mokk pikk, aga meie nendime rahulolevalt, et no vot, ajutine eksitus korrigeeritigi ära. Avameelselt seda välja ütlema nad muidugi sageli ei hakka, aga mõttes selle küsija: "Miks sa siis ära ei lähe?" üle mõnusasti muigavad kindlasti)