teisipäev, 13. detsember 2022

ÜLE UJUTATUD HISPAANIAS


Kui teil seal tuiskab maruliselt lund, siis meil jälle ujutab metsikult üle. Lissabonis on täis hullumaja - Tejó uhab üle kallaste ning tänavad ujuvad, isegi üks inimene uppus oma kodu keldrisse ära, on red alert ehk punane ohutase ning inimestel ei soovitata oma kodudest lahkuda. 

Portalegres, kus me poes käime, on kollane ohutase, aga me ei pääse sinna, sest Arroncheses, kust läbi sõita tuleb, on tee suletud ehk kedagi ei lasta läbi. Nagu ka paljud teised teed siinkandis. Nii ei saanudki me täna Portugali minna ning pidime siin püsima.

Kuidas olukord kohapeal? No kohapeal kannatab täitsa olla :) Teed küll ujuvad, aga meie elamises on väga ok. Elame mäe otsas ning vesi voolab siit alla orgu. Poed on kõik orus ning seal voolab tänavatel tulvavesi. Kuidagi ma sealt täna läbi sumasin, jalad olid märjad, aga kuna on soe, ligemale 20 kraadi, siis tundus see kui suvine soe suplus. Meil on siin kolm poodi, nii et toidupuudust ka ei ole. Tõin poest tortillasid, chourizo vorsti ning muud nasvärki. Portugalist oleks häid suppe tahtnud, aga no hüva, peame natuke ootama. Kuni teed jälle lahti tehakse.

Praegu oleme stranded. Ehk kui turgataks mõte Eesti poole kimada, siis no chance. Ärge praegu siiapoole ka tulema hakake, ei pääse läbi D:

Aga elekter meil on ja internet on, ka kõige ägedama tormi ajal olid need hädavajalikud asjad olemas, nii et kiitus Hispaania riigile.
Nii et elu on lill :) Kui nüüd dokustaadid ka kätte saaks, siis ei oskakski enam midagi muud tahta :D

Pildil sõbra isa põllumaa, vaesed kapsad on täiesti vee all...

Kommentaare ei ole: