kolmapäev, 14. detsember 2022

RAVIMITEST PORTUGALIS JA EESTIS


 
Käisime täna Portalegres ravimitagavarasid uuendamas. Täna oli üks tee juba lahti tehtud, pääses läbi. Kuigi üks teepool oli kinni, sest see oli sisse varisenud, ainult ühel kitsal teepoolel kulgeski liiklus. No hea seegi :) 

Jõgede veetase on tohutult tõusnud ja päris õõvastav oli üle silla sõita, vesi oli peaaegu et vastu silla põhja. Inno veel hirmutas, et kui veetase langema hakkab, siis võib sild sisse variseda. Uhhh, lumetuisk on ikka tüki maad parem kui üleujutus. Õnneks me elame mäe otsas, ma ei väsi kordamast.

Aga käisime siis apteegis ja ostsime rohtusid juurde. Viimane Nurofeni pudel sai otsa, kui lapsed nüüd järjestikku haiged olid. Õnneks ei midagi tõsist, kolm päeva 38-39 palavik. Köha-nohu polnud, küll aga valus kurk. 

Portugali apteegis oli nii Nurofeni kui Paratsetamooli siirupit. 150 ml Nurofeni maksis 4, 95 ning sama kogus paratsetamooli siirupit benuron 5, 75. Mis nad Eestis maksavad praegu? Inno arvas, et 10 eurot, aga ma ei usu, et nii palju. Kui tõesti nii, siis on ravimid Eestis kaks korda kallimad kui siin.

P.S. Vaatasin just, et Eesti apteekidest on Panadoli siirup ka otsas. Kas seda ka enam kuskil pole? Täitsa lõpp. Nurofeni pole, Ibustari pole, nüüd pole ka enam Panadoli???

Kommentaare ei ole: