kolmapäev, 4. jaanuar 2023

PORTUGALIS HAMBAARSTI JUURES

Kuna ma siin niiehknaa olen, siis kasutan aega ära oma hammaste ravimiseks :) 

Ma ei teagi, mis olukord praegu Eestis hambaraviga on, aga kui ma aasta tagasi käisin, siis läks ühe augu parandamine koos tuimestava süstiga maksma vist 70 eurot. Või umbes midagi sellist. Kuis praegu, kes käinud? 

Praegu on mul vaja parandada ära mõned augud ning panna kaks implantaati. Uurisin ka Eestis seda implantaadi asja, aga tüdisin suht ruttu, sest igal pool räägiti mulle, et oi, läheb kaks-kolm aastat, enne kui kõik korda saab. Ja enne tuleb üldse teha kaks või kolm suuhügienistiseanssi, millest igaüks maksab 100 eurot. Mina nii kaua ei viitsi oodata ja nii palju raha ma ka nõus ei ole maksma. Otsisin meie lähedal asuvast Portugali linnakesest (kuna Portugali arstid räägivad inglise keelt, Hispaania omad mitte) üles vana tuttava hambaarsti, kelle juures Inno kolm aastat tagasi käis ning keda ta väga kiitis. Ja pidin pikali kukkuma, kui arst mulle raviplaani ulatas. Ühe hamba parandamine koos tuimestava süstiga - ainult 55 eurot! 

Kuskil kolm nädalat tagasi hakkasin käima ja kaks auku on juba ära tehtud, mõned veel jäänud. Olen ülirahul, sest hambaarst räägib perfektset inglise keelt ning on väga põhjalik ja kiire. Nii et ma küll soovitaks Portugalis hambaarsti juures käia, kui te siiakanti satute. Suurlinnu soovitan vältida, seal on kõrgemad hinnad ning pelgalt konsultatsioonitasu võib olla 70 eurot, ma ühe korra maksin ja pärast pole enam tagasi läinud. Väikestes linnades on konsultatsioon ning raviplaan tasuta ning ka ravi palju odavam :) 

Kirjutage oma kogemustest Eesti hambaarstidega, hea võrrelda!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Palju seal ühe implantaadi hind on?

Irja ütles ...

Ma ei teagi,m pean uurima, aga üks Portugalis elav sõber ütles, et Lissabonis maksis 800 eurot üks implantaat.