neljapäev, 2. märts 2023

KAS VALITSUS TAHAB EESTI MEHED UKRAINASSE SÕDIMA SAATA?

Nonii, kaitseministeerium otsustas siis suurendada kaitseväe sõjaaja isikkoosseisu poole võrra ehk 26 700lt 43 700ni. Nii et sel aastal potsatab "sõaaja teatis" veel 20 000 mehe postkasti. 

Mind aga huvitab, kust nad need mehed võtavad. Reserviste meil ju ainult 20 000 ongi või on teil teistsugused andmed? Kas siis hakatakse kutsuma ka neid mehi, kes pole reservistid? Kes pole vahepeal üldse õppustel käinud?
Ja mille järgi neid mehi välja valima hakatakse? Vanuse järgi või füüsilise võimekuse järgi? 

Brrr, üldse ei meeldi mulle see militarism. Minu arvates peaks seda militarismi praegu tugevalt maha keerama, mitte sellele auru juurde lisama. 

Sisuliselt käib Eestis varjatud üldmobilisatsioon - 26 700 meest on juba mobiliseeritud ning 20 000 mobiliseeritakse juurde. Keda on siis võimalik saata, kuhu iganes, kui valitsusel selline tuju tuleb. Ilmuma peavad mehed ju viivitamatult, isegi väikeste laste juurest kutsutakse isad ära. Mis, kui valitsusel tuleb pähe näiteks saata see "isikkoosseis" Ukrainasse sõdima? Või mujale, kus NATO vajalikuks peab? Ei tea, kas on võimalik keelduda? Väga kahtlen selles.

Ka seda aspekti silmas pidades on ülioluline vaadata, keda sa neil valimistel valid. Et võimule ei saaks valitsus, kes saadab meie mehed Ukrainasse surema. Sest praegusele valitsusele on selgelt Ukraina tähtsam kui Eesti.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

samas patseerivad noored Ukraina mehed mööda Tallinnat koos prouade ja lastega, naeratus näol- miks nemad ei võitle oma kodumaa eest?