neljapäev, 5. oktoober 2023

ROOSI TAGASI KOOLIS

Roos läks meil siis eile jälle pärast viiepäevast haigust kooli. Natuke veel nohu oli, aga kuna 30 kraadiga ei ole võimalik ära külmetada, siis andsime järele ning lubasime kangel koolihuvilisel minna.
Tagasi tuli Roosi üliõnnelikuna. Selgus, et õpetajad ning kaasõpilased olid tast suurt puudust tundnud ning seda talle ka öelnud. "Carlos ütles, et I missed you when you missed school," teatas me koolilaps uhkelt. Carlos on Roosi kehalise õpetaja, kellega nad räägivad inglise keeles. Carlos nimelt oskab inglise keelt väga hästi. 

Innolt jälle uuris Roosi parima sõbranna vanaema poes, et kuidas Roosil läheb, sõbranna olevat mures. Selline ülitähelepanelik ning hoolitsev suhtumine on siin Hispaanias väga iseloomulik ning alguses võib mõjuda kultuurišokina. Meie oleme juba harjunud :D 

Veel rõõmustas Roosit see, et ta teises lemmiktunnis muusikas hakati õppima kitarri. Igale lapsel anti oma kitarrike, kas punane, kollane või sinine, ning koos hakati õppima kitarrimängu. Hispaania muusikatunnid on ses mõttes huvitavad, et traditsioonilist laulmist nagu Eestis on seal väga vähe, Roosil pole veel olnudki. Nemad teevad selle asemel rütmilisi näpuharjutusi ning õpivad pille. Ja kuulavad muusikapalu, mida õpetaja neile klassiruumis olevalt suurelt ekraanilt laseb. 

Ahjaa, eelmisel nädalal käis Roosi klassiga kohalikus kultuurimajas näitusel, kus olid üleval ühe kohaliku käsitöömeistri tööd. Nad pidid minema neljapäeval, aga kuna too päev sadas vihma, mitte kõvasti, vaid tibutas, siis ei mindud, vaid mindi hoopis reedel, kui ei sadanud üldse. Veel üks Hispaania omapära - siin ei tule kellelgi pähegi vihmaga väljas olla. Kui vihma sadama hakkab, jooksevad kõik koju. Vihmaga ei minda loomulikult ka välja ning kaugel sellest, et lapsed vihmaga väljas mängiksid. Seepärast ei minda vihmaga ka näitusele, kuigi kultuurimaja asub koolimajast vaid paari sammu kaugusel. 

Ja veel, küsisin Roosilt huvi pärast, et kas tema klassi poisid ka vahepeal omavahel kaklevad. Mul Eesti tuttav nimelt kurtis, et tema tütre klassis poisid kogu aeg kaklevad, ka tunni ajal, ning teised ei saa seetõttu õppida. Roosi tegi suured silmad ja raputas pead. Ei, tema klassi poisid küll ei kakle :D 

Sellised lood siis. Ilma võib vaid kiita. Jätkub soe sügis, täna on 33 kraadi ning sama joon jätkub järgmisel nädalal. Öösiti on 17-18 kraadi. Alles järgmise nädala reedel langeb 26 kraadi peale, aga külmaks ei lähe ka siis. Ning sadu ei paista kuskilt. 

Seega parim aeg siia tulla mu arust, kel soovi. Oktoober on siin kõige mõnusam kuu lisaks aprillile :) 

Kommentaare ei ole: