reede, 8. detsember 2023

JUULILE SOBIB LÕUNAMAA


Üks huvitav nüanss veel. Nimelt meie Juuli pole siin Hispaanias üldse haige olnud. Kui Eestis on tal olnud IGA TALV nina turses ja kinni ning ka palavik ja sellega kaasnevad krambid, siis siinne kliima sobib talle vist ülihästi, kuna meie peres on olnud kõige tervem just tema. Ei mingit palavikku ega ka köha, ainult väike nohu. Üks kord kogu selle aja jooksul :D Hämmastav.

Ehk siis ma küll julgustaks puudega lapsega lõunamaale kolima, kui sama mure haigustega. Juulil kaasnevad palavikuga ka krambid ja krambid on üks hullemaid asju oma lapsel puhul, uskuge mind. Nüüd oleme neist ka praktiliselt lahti saanud, viimane pisike hooke oli aasta tagasi.

See laseb Juulikesel elada ja õitseda ning ka natukene edasi areneda. Juba on tal palju paremaks muutunud keskendumisvõime - ta suudab teise inimese juttu kuulata ning vaatab suure huviga erinevaid lastemultikaid. Samuti on kõvasti parenenud asjade haaramise ja hoidmise võime. Seega lõunamaa sobib Juulikesele ja ma arvan, et ka paljudele teistele puuetega lastele.

Tõsi, suvel on parem Eestis, kuna siin võib siis 40-42 kraadi olla, mis võib olla küllaltki jube. Konditsioneeriga saab muidugi hakkama, Juuli oli päeval konditsioneeritud toas ning välja jalutama läksime õhtul pimedas, kui kuumus järele andis. Alates oktoobrist on aga Juulil kindlasti parem siin.

Pildil Juulike Portugalis Peniche'is ookeani ääres, kuhu pagesime läinud suvel Extremadura 40-42-kraadise palavuse eest. Ookeani ääres puhus aga mõnus jahe tuuleke ning oli 20-22 kraadi sooja. Juuli oli ülirahul :D

Kommentaare ei ole: